Дъстин Хофман беше обвинен за сексуален тормоз спрямо 17-годишно момиче. Това се е случило през 1985 г.

Писателката Анна Греъм Хънтър обвини 80-годишния емблематичен актьор, че по време на снимките на тв филма "Смъртта на търговския пътник" я сграбчил и ѝ направил неприлично предложение за секс с него, съобщава "Гардиън".

"Той ме помоли да му масажирам краката още първия ден на снимачната площадка", написа Хънтър в "Hollywood Reporter". "Той открито флиртуваше, сграбчи ме за задника, говореше за секс пред мен и на мен. Една сутрин отидох в съблекалнята му, за да взема поръчката му за закуска, той ме погледна, ухили се като се забави. После каза: "Искам твърдо сварени яйца...и меко сварени клитори". Неговият антураж избухна в смях, а аз излязох, напълно онемяла. След това отидох в тоалетната и се разплаках."

Тя детайлно разказва за начина, по който се е отнасял към нея Хофман през петте седмица, които тя е била на снимките в дневник, който изпраща на сестра си по това време.

"Днес, докато изпращах Дъстин до колата му, той хвана задника ми четири пъти", пише тя. "Всеки път го удрям, силно, и му казвам, че е стар мръсник."

Тя твърди, че тогава се обърнала към свой шеф, който ѝ казал "да пожертва" някои от ценностите си в името на продукцията.

"На 49 години аз осъзнах какво правеше Дъстин Хофман, тъй като това пасва за общия модел на това, което изпитва жените в Холивуд и на други места", пише тя днес. "Той беше насилник, аз бях дете и това беше сексуален тормоз"

Хофман отговори на публикацията с извинение. 

"Изпитвам най-голям респект към жените и се чувствам ужасно, че нещо, което съм направил, може да я е поставило в неудобно положение. Съжалявам. Това не отразява кой съм аз", написа той.

Разкритията на Хънтър са част от по-голямата история за сексуалния тормоз, която тръгна от обвиненията към продуцента Харви Уайнстийн, след това към режисьора Джеймс Тобак и актьора Кевин Спейси. Днес шест жени обвиниха режисьорът Брет Ратнър в сексуално насилие, сред тях са Наташа Хенстридж и Оливия Мун.