"С Делян Пеевски пишем закон, чрез който да се разкрие истинският грабител на КТБ и да освети процесът. На нас ни писна да слушаме фалшиви новини, че той е участвал във вторичното разграбване на активите на банката. Точно това е начинът да докаже, че няма нищо общо с тази история - като напише закон." Ето с тази заявка започнахме сутринта по бТВ с богослова депутат от ДПС Йордан Цонев.

На подмятането за прословутите "обръчи от фирми" той отговори:

"Нали разбирате, че тази реплика на г-н Доган не се отнасяше за ДПС (б.р. - за разпределянето на порции), а за целия политически живот, за всички партии. Това е силата на нашия лидер - да каже и за нас, и за другите истината. В момента върви същият процес. Но сега върви друго роднинство, ние не правим изключение от тази лоша практика. Опитваме се да я изкореним", отбеляза Цонев. 

По собствените му думи следил с огромен интерес "воаяжите" на финансовия министър във връзка с формирането на бюджет 2018. 

"Не е коректно да промотираш по студията нещо, което колегите в НС не са видели (б.р.-  рамката на бюджета става известна едва средата на ноември и неминуемо преди това параметрите са дискутирани от управляващи и опозиция.)

"Докато националистите са във властта, няма как да гласуваме който и да е законопроект, включително и бюджета. ДПС няма да подкрепи нито един акт на това правителство, защото в него участват националисти", заяви Цонев. 

"Ние искаме националистите да не бъдат във властта. Първо, това не е европейска практика. Втората причина е езикът на омразата и действията, който поражда той. Словото може да гради, но и да разрушава. Това е слово на разделението и разрухата. България няма нужда от разделение между хората. Така не може да се говори", коментира Цонев обидните квалификации и заплахите в парламента на депутата на патриотите Валентин Касабов.