"Аз мисля, че няма проблем между Георги Гергов и Корнелия Нинова, ако ние сме истински социалисти и за нас БСП е номер едно! Няма Гергов, няма Корнелия, няма Илияна! Има БСП! Така трябва да разсъждаваме ние, защото ние сме партия с минало, партия, която заради това минало ще има бъдеще".

Това сподели водачът на соцпартията в Пловдив и напуснал Изпълнителното бюро на БСП бизнесмен Георги Гергов в пространно интервю пред Радио "К2". Разговорът е ден, след като Гергов бе заподозрян, че е организирал среща на социалисти, които искали да правят опозиционно вътрешнопартийно движение в БСП срещу Корнелия Нинова. Присъстващи на вечерята в Пловдив на 8 спещу 9 септември отрекоха - сбирката е била по случай предстоящия събор в местността Корпивките, на който е била поканена и самата Нинова.

Гергов заяви, че няма намерение да "търси реванш" срещу Нинова заради това, че му поиска оставката от партийното ръководство след скандала "ЦУМ-гейт". Самата среща в кабинета му с участието на Сашо Дончев и главния прокурор Сотир Цацаров пък описа така: "балон, с който някои хора са се опитали да съсипят главния прокурор, но не им се е получило" и "искал е Сашо Дончев нещо, не се е получило - след един месец е тръгнал да отмъщава и да прави сцени".

Георги Гергов разкритикува антикорупционния проектозакон на БСП и призова лидерката на партията да се престане с практиката "да се употребява президентът, защото президентът си е президент, но ние сме република".

По думите на пловдивския социалист е странно, че БСП поръчвала на външни юристи да пишат законопроекти, а в същото време подготвените "стари кадри" на партията били извадени от листите и това си личало по крайния резултат. Липсата на "генералите" на левицата по места от листите стопило подкрепата й на последните парламентарни избори от 2 милиона гласа на 900 000, изчисли още Гергов.

Той отново повтори тезата си, че ако БСП бе спечелила парламентарния вот е можела да управлява заедно с ГЕРБ. Това щяло да е възможно, защото "Борисов и в момента имал желанието да управлява в широка коалиция", а и "в политиката няма невъзможни неща", добави лидерът на пловдивската организация на БСП.

По думите на Гергов в БСП-Пловдив от 60-70 души активисти, едва 5-6 били срещу него. Останалите обаче то подкрепяли, а такива хора имало и в цялата страна.