Премиерът Бойко Борисов присъства на откриване на разширение на производствен корпус за заваряване на стоманени компоненти на завод, собственост на австрийската фирма "Палфингер" в Червен бряг. Инвестицията е за 7 млн. евро, като благодарение на нея ще се открият 100 нови работни места.

Борисов не пропусна момента да се похвали за досегашните успехи на правителството и да загатне за бъдещи такива.

"Стабилността, ниските данъци дават възможност да се развива и този регион. Готвим за Плевен една голяма инвестиция", каза Борисов.

И уточни, че ще говори, когато тя стане факт, защото така "обича". Той допълни, че повече яснота ще има като минат изборите в Германия. Борисов изтъкна, че бизнесът идва там, където са минали магистралите и новите жп линии. Той заяви, че е убеден, че догодина магистрала "Хемус" ще подмине Севлиево. Работело се и в участъка от Белокопитово до Търговище.

"Проектите са готови, търгуват се. Това ни е приоритет на приоритетите. Все по-вече инвестиции ще идват. Има ли път - идват инвеститори.  С една дума - много глупости са направени в миналото, сега имаме редкия шанс да идват инвеститори", заяви Борисов.

И обясни, че най-ценното за една държава е когато има производство и индустрия.

"Това е пътят за повишаване на доходите. С работа се повишават доходите. Стабилността, ниските данъци, изграждането на инфраструктурата дават възможожност да се развива и този регион. 6 камиона на ден се изнасят само от тук. Има ли път - идват инвеститори, продукцията може да се изкарва. 6 тира на ден. 30 дена по 6 тира - 180 тира. Трябва им път. За това и тунела под Шипка ми е толкова важен", обясни премиерът.

За пореден път Борисов изтъкна липсата на дисциплина у хората.

"От София до тук на всеки 100 м са помели мантинелата. Безобразно се кара. Какво ли не се направи. Това ако не го съзнаем всеки един от нас... Не можем да сложим на всяка пресечка полицай. Нали всички ние от джоба си плащаме за това. И дисциплина трябва", каза Борисов.