Няма да слагам прилагателни на претенциите на госпожа Нинова. Вие ги определете.

От една страна, тя не престава ден след ден, да повтаря, че трябва да се вдигнат заплатите, пенсиите, да се помогне на бедните. Направо е като политически Робин Худ.

В същото време - във всички казуси, в които става дума за гранд източване на финансов ресурс - именно парите с които да се вдигнат пенсии, заплати или премахне бедността - тя или отсъства или застъпва тезите на източващите.

Белене - тя е за - а времето доказа източването на ресурс - милиарди. 

КТБ - ударът срещу банката стана при управление на правителство на нейната партия. Можеше БСП да спре този процес - и да попречи на Пеевски и Цацаров, като озапти и Цветан Василев - можеше. Но пасува. 

Цанков камък - половин милиарда отлетя. Списъкът е дълъг, много дълъг.

До тук някак си не е лично замесена, поне така твърди, макар че е спорно.

Но хоп идва и най-голямата грандкорупционна сделка - тази с горивата - при която институции мълчат, партии също и 1 - словом един милиард - лева се източват ВСЯКА ГОДИНА. Да не говорим за концесионните такси на пристанище Росенец и т.н. 

А госпожа Нинова мълчи - като изневерила съпруга.

А тя работата е, че съпругът и е привлечен и работи за компанията, която трябва да върне тези пари в бюджета и в джобовете на хората. А от бюджета в пенсии, заплати и социални помощи. В смисъл тя съзнателно е избрала да не дава пенсии, заплати и бори бедност и корупция.

Значи госпожа Нинова няма право да говори по темата за бедността, за ниските заплати и т.н. защото е "конфликтна". Семейно и лично.

Възползва се от положението си за да може семейно да се възползва чрез назначения на високи постове в съответните фирми с добри заплати. Като получава парите, които преди това са отклонени от бюджет или лични сметки, тя е просто част от проблема, не от решението.

Разбирам я - парите са важни - семейни нужди - децата и т.н.

Но следващия път като се самоентусиазира и самонадъха на тема да помогнем на бедните трябва да ви уверят, че нито бедните, нито унизените ще намерят в нейно лице защитник. Тя е луксозно издание на неокомунистическа олигархия - някои го наричат соцпартокрация.

Според мен използването на думата "аристокрация" е напълно неуместно в този случаи.

Коментарът е от профила на автора във фейсбук. Заглавието е на редакцията.