Банкомат е бил взривен тази нощ в квартал "Младост" в София, съобщава БНР. 

По първоначална инфорация след инцидента липсват над 80 хиляди лева.

Банкоматът се намирал в блок 25 в квартала и е взривен с бутилки със сгъстен въздух. Около 10 000 лева от парите са се разпилели в района. Това е наложило екипи на полицията да оградят допълнително мястото. Извършителите все още се издирват, се казва в информацията на радиото.

Пресцентърът на МВР потвърди информацията за взривен банкомат. Сигналът е получен в 4.00 часа. На място са изпратени екипи, районът е бил отцепен. Огледът е приключил. 

По-късно журналистката Миролюба Бенатова публикува видео във фейсбук, което показва как изглежда мястото на инцидента - това е офис на Банка ДСК, а банкоматът е вътре в помещението. Във видеото се вижда цивилен мъж, който охранява мястото и казва: "Няма такова нещо (взривен банкомат - б.р.). Сървърът ни гръмна."

 

 

Преди година и половина по подобен начин бе взривен и банкомат до хижа "Алеко" на Витоша. И тогава версията бе, че банкоматът е взривен с помощта на малки газови бутилки. Устройството се намирало в централната каса на "Витоша ски" на метри от хижа "Алеко" и последната станция на кабинковия лифт "Симеоново".