Движение "България без цензура" (ББЦ) и Националният фронт за спасение на България (НФСБ) е възможно да сформират общ анти-ДПС фронт за следващите избори. Това стана ясно, след като днес лидерът на ББЦ Николай Бареков изпрати поздравително писмо до НФСБ по повод победата на Тодор Щерев на кметския вот в бургаското село Черни връх. Щерев бе подкрепен от ББЦ, ВМРО и от НФСБ.

"С ВМРО и НФСБ можем да станем първа политическа сила. Бъдещето на България е на обединените патриотизаявява Бареков. - Надявам се, че тази победа в Черни връх ще послужи за фундамент, който да обедини патриотичния център с цел победа над ГЕРБ и ДПС на предстоящите парламентарни избори".

Пред Клуб Z Симеонов каза, че към момента не може да даде категоричен отговор, но идеята за създаването на подобен съюз няма как да се отхвърли с лекота.

Той обаче обясни, че решението за това дали ще има коалиция с ББЦ ще се вземе от политическия съвет на НФСБ, в който участват още 4 партии и едно движение.

Принципно Симеонов изрази положително отношение към създаването на "широк патриотичен фронт с анти-ДПС насоченост". Окончателното решение за това дали ще има съюз с ББЦ обаче щяло да стане ясно след 20 юли.