Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

През последната година политикът и журналист Емил Кошлуков е работил като програмен директор на телевизия "Алфа". Това е записал самият той в документите, с които кандидатства за генерален директор на БНТ, твърдят три независими източника от Съвета за електронни медии (СЕМ) пред "Капитал".

Самият Емил Кошлуков отказва коментар пред медията. Потърсена за мнение, председателката на СЕМ София Владимирова коментира, че преди 17 август, когато ще бъдат оповестени резултатите след подробното разглеждане на документите на участниците, допуснати до конкурса, няма право да коментира детайли от тях.

Въпреки че е с "информационно-образователен" профил, телевизия "Алфа" е собственост на партия "Атака". Излиза, че работодател на Емил Кошлуков е била политическа формация. Това влиза в противоречие с правилата за избор на генерален директор на обществената БНТ, в които е посочено, че кандидатите не трябва да имат икономически и политически зависимости.

Нещо повече - ефирът на телевизия "Атака" се използва за най-откровено препредаване на опорните точки на официалната руска пропаганда. През последните години СЕМ има издадени десетки наказателни постановления срещу телевизия "Алфа" за нарушения на базови принципи от Закона за радиото и телевизията. Сред тях са констатирани нарушения за дискриминация от различен тип, нарушаване на "добрите нрави", както и излъчване на опасно за деца съдържание.

Преди да бъде програмен директор на телевизия "Алфа", Кошлуков беше закратко и изпълнителен директор на TV7 и News7, която бе обявена в несъстоятелност и беше спряна от СЕМ. Преди това политикът беше в управителния съвет на медията.

Партийната телевизия "Алфа" е изключително непрозрачна. В отчета за финансите на партия "Атака" за 2016 г. няма никакви числа, които могат да подскажат, че се отделят пари за медията, за разлика от 2012 г. например, когато е записано, че около 605 000 лв. са отишли за нея. "Алфа" не беше регистрирана и в Сметната палата за последните парламентарни избори като доставчик на услуги, т.е. официално не е получила средства за кампанията.

Един от критериите за длъжността генерален директор на БНТ е кандидатът да има най-малко пет години трудов стаж на ръководна длъжност в телевизия. Това е и най-вероятната причина Кошлуков да запише стаж в телевизията на "Атака". Дали той наистина е бил програмен директор по това време е трудно да се докаже, но дори и това да е формалност, фактът, че "Атака" му правят тази услуга, е достатъчно спорен.

Партията на Волен Сидеров играеше ключова роля в парламентарното мнозинство, което избра правителството на Орешарски и Делян Пеевски за шеф на ДАНС. От началото на този месец "Атака" на няколко пъти правеше откровени услуги на групата около Делян Пеевски.

Коментари

Седераст е,

душа дава, за наука, за свобода.
 's picture

kuleto44

Съгласен!

Един път и аз да съм съгласен с теб. "Сиви-то"на Кошлуков доста понабъбна,както и портфейла му.

Държавна сигурност в акция,

Държавна сигурност в акция, не че сега БНТ е под друго командване,всъщност както всички останали медии с национално покритие. Червената комуноидна мутро-милиционеска мафия властва тук.

Червената мафия

Съвсем ясно става, че няма никаква разлика между БКП-БСП, ГЕРБ, ДПС. Нарушенията заради които България е осъдена са извършени основно през времето на Сергей Дмитриевич Станишев с подкрепата на Доган и крадливия цар. А след това две правителства на мутрата Борисов си мълчаха, както и това на мишока Орешарски за същите тези престъпни нарушения. Сега всички ще плащаме за това,както и за КТБ, като героите са същите. Материала, материала.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.