Зложелатели са докладвали като враждебен профила на шефката на Института за развитие на публичната среда Антоанета Цонева, в следствие на което той е бил блокиран от администраторите на facebook.

В момента Антоанета събира отново приятелите си, но с презимето си - Димитрова.

Кои са авторите на атаката, не е ясно. Антоанета Цонева е "неудобна" за управляващите, един от най-активните протестиращи след обявяването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

Тя е експерт в сферите на изборното законодателство, радетел за участие на гражданското общество в процесите на взимане на решения и контрол на действията на властта. 

Сайтът, който поддържа - "Отворен парламент" публикува и финансовите отчети на партиите, следи за даренията им и за медийните им договори. Спецуиален фокус "Отворено общество" бе поставил върху "България без цензура" на "новия политик" Николай Бареков, която излезе с най-скъпата кампания за евровота. 

Цонева често коментира, включително в национален ефир, като съмнителни част от даренията за Бареков, с което си навлече гнева му. Неотдавна на пресконференция той отправи лични нападки и обиди към нея. И изрази възмущение от факта, че медиите я канели за събедесник.

Цонева е и част от групата от "Протестна мрежа", която подаде сигнал в прокуратурата за организирана престъпна група от страна на Пеевски, собственикът на КТБ Цветан Василев и Бареков. Държавното обвинение започна проверка като до момента е ясно само, че според междинни данни семейството на депутата от ДПС има данъчни задължения. Проверката на Бареков трябва да приключи всеки момент.