Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Испанският министър-председател Мариано Рахой поиска днес от Конституционния съд да блокира нов опит за референдум за независимост на североизточния регион на страната Каталуния.

Сепаратистките лидери планират вота за 1 октомври. Миналата сряда местният парламент прие процедурни промени, които ще ускорят подготовката му.

"Няма да има референдум на 1 октомври", каза Рахой на пресконференция в Мадрид. "С това обжалване правителството изпълнява задължението си да осигури спазване на закона".

Испанският конституционен съд е блокирал предишните опити да се гласува за независимост на Каталуния.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.