Около 9 часа днес е получен сигнал за смъртоносно прострелян мъж на алея в парк “Лаута” в Пловдив. Това съобщиха от МВР. В момента на местопроизшествието се извършва оглед от криминалисти на областната дирекция на МВР, районът е отцепен. Името на убития е Даниел Божилов, съобщи бТВ.

За случая е уведомена Окръжна прокуратура-Пловдив. Образувано е досъдебно производство. Предприети са активни оперативни и издирвателни действия по изясняването на всички факти и обстоятелства около инцидента и самоличността на жертвата.

От полицията не потвърждават самоличността на убития. Вероятно става въпрос за известен местен бизнесмен, собственик на фитнес център.

Според БГНЕС застреляният е на 43-години. Самоличността му е установена. Убийството е извършено тази сутрин докато мъжът разхождал кучето си в парк "Лаута". Жертвата е от Дупница, но живеел в града под тепетата. Заместник-окръжният прокурор Галин Георгиев отказа да съобщи името на убития. Мъжът е бизнесмен, имал е соларно студио в Пловдив. Убийството е извършено около 8.30 – 9 часа на алея, на която няма видеонаблюдение.

Това е поредният акт на агресия през последните дни. Вчера бе пребит журналистът от БНТ Иво Никодимов, а преди два дни нотариус Валентина Механджийска и нейната дъщеря. Наскоро мутри вилняха в бар в Созопол с мачете и елктрошокове.