Животът в България почти замря днес между 15:00 и 17:30 часа заради полуфинала на "Уимбълдън" между Григор Димитров и Новак Джокович. Подобна спортна психоза се помни само за футбол и волейбол. Благодарение на Гришо (и на Цветана Пиронкова) тенисът влезе в сърцата на българите.

Преди 20 години гледахме световното в САЩ на големи екрани из цялата страна, сега това се случи с тениса. В София най-много публика - стотици хора, се събра на стадион "Академик" в квартал "Гео Милев". Там страстите покрай балканския сблъсък край Лондон бяха поляти обилно с бира. Публиката вложи доста емоции, но след края на драмата не си тръгна огорчена от загубата, а по-скоро обратното.

Много от тенис запалянковците останаха доволни, че българин - при това на голям форум, им е върнал спортната треска.

Родният град на Гришо - Хасково, от дни е подвластен на подвизите на своето момче. Тенисистите от клуба на звездата спазиха традицията и се събраха да гледат мача заедно. Имаха и много гости. Същото се случи в почти всички тенис клубове из страната. Изпълнени бяха много барове, а местата, на които има големи видеостени за световното, "превключиха" на тенис в днешния следобед.

Стадион "Академик" се готви за рок фестивала "София рокс", но днес беше на тенис вълна

Председателят на БОК Стефка Костадинова прати поздравителен адрес до най-добрия български тенисист със следния текст:

„Приемете най-искрените поздравления за огромния успех на турнира „Уимбълдън”. От името на Българския олимпийски комитет изказвам възхищението и благодарността на цялата ни спортна общественост за това, че отново ни накарахте да се чувстваме горди и силни като българи. С представянето в най-престижния тенис турнир на планетата отново дадохте силен позитивен импулс и пример за хиляди сънародници. Тези дни Вие сбъднахте една своя мечта и цяла България сподели емоцията от блестящото Ви представяне в Лондон.

Благодаря от сърце и Ви желая много нови успехи, включително на олимпийския корт. Продължавайте с подобна класа, борбеност, упоритост да повдигате духа и самочувствието на българина. Бъдете все така целеустремен към световния връх.

Вашият път се превръща във вдъхновение за много деца и е поредно доказателство за силата и таланта на българската нация.”