Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Дъщерната компания на „Газпром” „Центргаз” ще бъде посочена от сръбските власти за изпълнител на проекта „Южен поток” в Сърбия и вероятно компанията да участва и в строителството на газопровода в България, съобщи руският в. "Ведомости".

Идеята е "Центргаз" да влезе в проекта в България, като замести компанията "Стройтрансгаз" на рускя олигарх Генадий Тимченко, бизнесът на когото беше поставен под ембарго от САЩ заради кризата в Украйна.

Все още не е ясна схемата, по която ще стане смяната. Според "Ведомости" може да се проведе нов търг за избор на изпълнители на проекта.Един от вариантите е ново провеждане на търга за избор на участник, коментират още източниците на "Ведомости".

В момента изпълнението на проекта у нас е спряно заради критики от Брюксел, свързани с промени в законодателството, които изключват морската част на газопровода от територията на ЕС. Така достъп до тръбата ще има само Русия, а не и трети страни, каквито са евроизискванията.

За възможна смяна на "Стройтрансгаз" с "Центргаз" в проекта на българска територия съобщи и изданието Forbes в края на миналата седмица. 

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.