Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Председателят на КРИБ излезе с изявление във фейсбук след обвиненията на вицепремиера Валери Симеонов, че компанията му не изпълнявала условията в приватизационния договор за „Български морски флот”.

"Горд съм, че в годините на най-тежката криза в морската индустрия, успяхме да спасим от фалит БМФ“, написа Домусчиев.

Той допълва, че украинският, румънският и други големи флотове са фалирали, а българският ще празнува 125-годишнина с модерна и обновена флотилия. Това коствало на екипа му много усилия.

Домусчиев пише още, че „злобарите са навсякъде, но няма да попречат на компанията да се развива”.

Повод за позицията му е настояването на Валери Симеонов държавата да обжалва решение на Арбитражен съд, което задължава правителството да промени условията в договора и да заплати определена сума.

Моряшкият синдикат зае позиция в защита на приватизацията на БМФ от бизнесмените Домусчиеви и обвини в некомпетентност вицепремиера Валери Симеонов, който вчера се обяви за разваляне на сделката за параходството с компанията му „Кей джи маритайм шипинг“ от 2008 г.

Според профсъюза лидерът на НФСБ се изказал емоционално и създавал погрешна представа за последствията от приватизацията на БМФ. 

От организацията заявяват, че при продължителната криза в корабоплаването, ако параходството е било останало държавно, то сега нямало да съществува, щяло да е фалирало и работните места щели да са нула. 

 

 

Коментари

mehmed bibasha's picture
mehmed bibasha
svrakata

горд или не, договорите

горд или не, договорите трябва да се спазват, особено пък тези за приватизация.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.