Възможно е в малките изборни райони, в които има по 4-5 мандата да се гласува със същите по размер бюлетини, предвидени за големите райони с двуцифрено число мандати. Това научи Клуб Z в кулоарите на Народното събрание.

До големите бюлетини за всички може да се стигне, тъй като това е условието, поставено от печатницата на БНБ. Печатарите обяснили, че само по този начин ще могат да се справят изработването на бюлетините за парламентарния вот. В противен случай ще трябва да се търси вариант за още една печатница.

Все още не е ясно обаче дали няма да има промени във вида на бюлетината.

Веднага след евровота заради явлението 15/15 в БСП започнаха да обмислят как да направят бюлетината по-разбираема. Имаше идеи за две бюлетини - с имената на партиите и с имената на кандидатите, както и възможности избирателят да може да напише името на предпочитания от него кандидат.

Твърде вероятно е обаче до подобни промени да не се стигне. Лидерът на ДПС Лютви Местан вече заяви, че е малко вероятно да има каквито и да е промени в Изборния кодекс, тъй като за тях няма време, а и това е тема, по която трудно ще се постигне съгласие.

Печатането на бюлетините само и единствено в БНБ бе въведено с новия Изборен кодекс, за да има по-добър контрол върху тях. Повод за нововъведението бе т.нар. Костинбродска афера. В деня за размисъл преди последните парламентарни избори се оповести информация, че огромен брой бюлетини стоят опаковани в печатницата в Костиброд, като имаше съмнения, че с тях е възможна фалшификация на изборите.

Въпреки, че бюлетината за евровота е само една и нейното отпечатване е по-лесно, дори тогава от БНБ изразиха съмнения, че ще имат възможнот да се справят. Това бе и основният аргумент в кодекса да се запише, че имената на кандидатите в листата няма да се изписват, а те ще фигурират само с поредния си номер, чрез който да се упражнява правото на преференциален вот. Така се стигна и до съчетаването на преференциалния вот с интегралната бюлетина, което бе историческо събитие, защото не можа да се случи в два поредни мандата на Народното събрание преди това именно с аргумента, че е невъзможно за реализиране.