Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Европейската комисия днес поиска от държавите-членки мандат да преговаря с Русия за правна рамка на проекта за газопровод "Северен поток-2". Той трябва да увеличи капациета на съществуваща пряка газова връзка по дъното на Балтийско море между Русия и Германия, известна като "Северен поток-1".

"С тази молба комисията се опитва да гарантира, че ако бъде построен, "Северен поток-2" ще действа по прозрачен и недискриминационен начин с походяща степен на надзор в съответствие с международното и европейското законодателство в енергетиката", каза говорител на комисията.

Той обоснова нуждата от преговори с това че европейското законодателство в енергетиката, т.нар. Трети енергиен пакет, важи само на територията на ЕС и не се отнася за офшорни проекти с участие на трети страни, какъвто е "Северен поток-2".

Говорителят не обясни защо такива преговори не са водени за "Северен поток-1", който минава по същия маршрут, нито каква е точно разликата с прекратения проект "Южен поток". Той не коментира и какво следва, ако Русия откаже да преговаря.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.