На 7 юни градският плаж в Бургас тъне в боклуци, има кърлежи, а планираната от новия наемател цена на чадъра е "скромните" 7 лв. Това показа репортаж на бТВ от морския град, често избиран за най-добър град за живеене.

Плажът е ползват от туристи, но най-вече от жителите на Бургас

През миналата година министърката на туризма Николина Ангелкова многократно обеща, че цените на чадърите и шезлонгите ще паднат значително от "догодина".

 
През бТВ тази сутрин тя прехвърли вината за забавянето на службеното правителство, което се не задвижило навреме някои процедури по отдаване на плажонете под наем.
Именно заради такова забавяне плажът в Бургас все още не е почистен и подготвен за летния сезон. Това щяло да се случи до дни.

Договорът с новия наемател на бургаския плаж бил сключен едва на 29 май. По думите на Ангелкова имало възможност да се предоговорят по-ниски цени на чадърите.

"Не може да се сравняват чушки и домати." Така министърката обясни защо на гръцките плажове не се плаща за чадър, а е достатъчно да си поръчаш и кафе. Това нямало спасители, а и плажната ивица била много по-дълга.

Авгелкова обаче не обясни как въпреки ѝ многократните ѝ обещания за рязък спад на цените на чадъри и шезлонги по родното Черноморие, се случва точно обратното.