Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Президентът на САЩ Доналд Тръмп настоя да бъде изслушан бившият му съветник Картър Пейдж, който може да опровергае твърденията на директорите на ФБР и ЦРУ за връзки с Русия. 

В туитър американският президент цитира писмо на Пейдж, според което той иска да свидетелства веднага пред комисията по разузнаване, разследваща руската намеса в президентските избори в САЩ, във връзка с твърдения на американски служители на разузнаването, които той определя като грешни.

Картър Пейдж

Пейдж заяви пред "Ройтерс", че разузнавателния комитет е отложил изслушването му, планирано за следващата седмица, без да конкретизира причините за това.

В публикация в туитър Тръмп коментира:

"Сега се съобщава, че демократите, които критикуваха безпощадно Карър Пейдж за Русия, не искат той да свидетелства. Той отхвърля твърденията срещу себе си и иска да изчисти името си като разобличи грешните или подвеждащи твърдения на Джеймс Коми, Джон Бренан... Лов на вещици!", написа Тръмп, имайки предвид бившите директори на ФБР и ЦРУ.

Картър Пейдж е бил наблюдаван от ФБР по подозрения, че е замесен в разузнавателна дейност в полза на Русия. Той беше съветник на Тръмп по въпросите на външната политика, а преди това е бил банкер.

Преди това от Белия дом заявиха, че няма да отговарят повече на въпроси относно разследването. 

Склонността на Тръмп към споделяне на коментари чрез социалните мрежи обаче може да възпрепятства усилията на администрацията да потуши скандала. Съпартийците му го призоваха да публикува в социалните мрежи по-малко и по разумни коментари.

Републиканецът Шон Дъфи заяви пред Си Ен Ен:

"Смятам, че президентът трябва да се откаже от всякакви коментари и туитове относно разследването и да се съсредоточи върху дневния ред, от който се е изместил. Спрете да туитвате за това, спрете да говорите за това и се захванете с работата в дневния си ред."

Демократите твърдят, че уволнението на Коми е целяло възпрепятстване на разследването на връзките на предизборната кампания на Тръмп с Русия от ФБР.

Според Си Ен Ен Коми е щял да потвърди, че Тръмп му е казал да прекрати разследването на Майкъл Флин за контакти с Русия в предстоящи изслушвания.

Русия отрича да се е намесвала в президентските избори в САЩ. Тръмп също не признава заключенията на разузнавателните агенции.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.