Има идея за премиер на бъдещото служебно правителство да бъде поканен бившият министър на финансите и управител на БНБ Светослав Гаврийски, пише „24 часа“ днес.

Според публикацията Гаврийски бил обсъждан за поста от БСП и ДПС. Той самият признава, че е чул за такава идея, но не бил канен официално. Мотивите на червените за него били, че е „има опит, специалист е, отговорен човек, смел и непукист“.

Гаврийски беше финансов министър в служебния кабинет на Стефан Софиянски през 1997 г. и управител на БНБ от 1997 до 2003 г. През 2005 г. беше кандидат на ДСБ за кмет на София. В момента е изпълнителен вицепрезидент на "Алианц България".

С неговото име „кандидатите“ за поста, които са спрягани напоследък от кулоарните слухове, нарастват на девет.

Последните двама, за които се чу са столичната кметица Йорданка Фандъкова и колегата й от Бургас Димитър Николов. За последния „информацията“ се появи в петък, когато той бе забелязан в кулоарите на парламента.

Преди това за поста бяха спрягани още Екатерина Захариева от президентската администрация, бизнесдамата Саша Безуханова и еврокомисарката Кристалина Георгиева. Слухове имаше и за омбудсмана Константин Пенчев, за бившия икономически министър Трайчо Трайков и за настоящия МВР шеф Цветлин Йовчев.