Министър-председателят Бойко Борисов изрази становище за разсекретяване на стенограмата от консултациите на 29 юни 2014 г. при президента на Република България по повод КТБ и ситуацията във финансовия сектор в страната.

Това съобщение се появи в официалния сайт и фейсбук профила на премиера. Реакцията е в отговор на писмото, което президентът Румен Радев изпрати до всички 21 участници в срещата при предшественика му Росен Плевнелиев, в което поиска съгласието им въпросната стенограма да бъде разсекретена.

Самият държавен глава поиска публичност на документа, след като за първи път състав на Апелативния съд в София обяви, че в него не се съдържат "тайни" и отхвърли пореден отказ на администрацията на "Дондуков" 2 да го оповести. Жалбата срещу отказа на достъп до обществена информация бе от "Биволъ". Подобни откази имаше още по времето на Плевнелиев.

"Според премиера Борисов фалитът на банката е тема с изключителен обществен резонанс и публикуването на разговорите, проведени дни след поставянето на КТБ под специален надзор, ще създаде възможност за съставяне на обективно мнение за предприетите от институциите действия и ще отговори на очакванията за прозрачност по отношение на вземането на решения", пише още в официалната позиция на Бойко Борисов.

Румен Радев очаква отговорите на всички участници в срещата за КТБ до 26 май. Досега е известно, че още един политик е дал такова съгласие още в първия ден, след като получава писмото от държавния глава.