Пореден скандал с назначение на зам.-министър от квотата на „Обединени патриоти“. 

След като всички работодателски организации се обявиха срещу назначението на бившия шеф на НЕК Красимир Първанов за заместник в сектор „Енергетика“, сега превозвачите скочиха срещу зам.-министъра на транспорта Ангел Попов. 

Според тях Попов е бил в схема за издаване на т.нар. СЕМТ разрешителни от „Автомобилна администрация“ за международен превоз на тирове. 

"В качеството си на шеф на Националното сдружение на автомобилните превозвачи през 2011 г. той е подлъгал членовете си, че може да им уреди такива многократни разрешителни. Той е заблудил хората, че от други организации имат връзки с транспортния министър Ивайло Московски и те ще ходатайстват пред него“, обясни през Клуб Z заяви председателят на Националното сдружение на българските превозвачи Красимир Лалов. 

Сигнали за това са подадени до премиера Бойко Борисов и транспортното министерство. 

„Представят г-н Попов за голям браншовик, но той няма действащ бизнес. Неговата фирма „Ивем“ е обявена в несъстоятелност още през 2011 г., но незнайно защо не е ликвидирана. След като разбрахме, че е злоупотребил с нашите имена, за да заблуждава членовете си, ние тотално се разграничихме от него и той потъна. Сдружението му остава само на хартия – част от членовете му дойдоха при нас, а другите отидоха в Съюза на международните превозвачи“, допълни Лалов. 

От Министерството на транспорта уточниха, че Ангел Попов е предложение на вицепремиера Валери Симеонов и министър Московски се е запознал с него едва вчера при встъпването му в длъжност.

„Транспортният министър ще бъде коректен коалиционен партньор и ще търси вариант за работа с всички представители от „Обединените патриоти“, коментираха от пресцентъра на ведомството.