Министърът на външните работи на Великобритания Борис Джонсън смята, че Русия може да саботира резултатите от извънредните парламентарни избори във Великобритания. Това той казва в интервю пред в. "Дейли Телеграф".

"Мисля, че това е реална възможност", е отговорът на дипломат №1 на Обединеното кралство. Той припомня и подозренията за опити за намеса на Русия в изборите в САЩ и Франция.

"На нас ни се струва очевидно, че той (става въпрос за президента Путин -б. р.) го направи в САЩ, напълно очевидно е, че го направи и във Франция", обяснява Джонсън.

Според него Путин е заинтересован от отслабването на Великобритания. 

"Путин ще се зарадва, ако британската отбрана отслабне, британската външна политика стане по-малко активна, ако се разграничим от САЩ", обяснява Джонсън. Путин щял да се зарадва, ако Джеръми Корбин  (.лидерът на Лейбъристката партия - б.р.) победи.

Парламентарните избори във Великобритания са насрочени за 8 юни.

Джонсън коментира и раздялата с ЕС. "Брюксел най-накрая ще трябва да плати на Великобритания сметката при развода Брекзит, защото Обединеното кралство е участвало в ЕС с толкова много активи", каза той и обвини Еворпа, че иска да накара страната му "да кърви". Според него има множество силни аргументи Великобритания да си иска пари обратно от ЕС.