Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Първа инвестиционна банка (ПИБ) затваря офисите си в 15 часа днес, след като стана обект на слухове и спекулации и нейните клиенти се подредиха да дълги опашки, за да теглят парите от своите депозити.

Банката е изплатила днес на клиентите си над 800 млн. лв., разполага с достатъчно пари в брой и различни инструменти, за които е необходимо технологично време, за да бъдат налични в банката, съобщи институцията.

В събота и неделя банката няма да обслужва, но ще отвори нормално в понеделник. 

Като благодари за разбирането, ПИБ заявява, че е обект на безпрецедентна криминално организирана атака от слухове и злонамерени публични изказвания. Няма банка в света, която да може да издържи на такава организирана атака, се посочва в нейното съобщение. 

Ключови думи

Коментари

Радев

Правилно решение. В събота и неделя цялата държава плюс БНБ е длъжна да реагира мощно и да успокои хората.

Lord Denning MR

Държава няма - дано хората не се подадат на паниката че накрая ще си бършат ... с изтеглените пари като през 1997

Демокрацията в действие.

Стоян

Бутат банките създадени от ББ и сродните му

LEX

1. Банковата система в България е от най-консервативен тип, което означава ниски нива на риска за парите на всички български граждани сравнение с банките от останалите европейски държави. Тя е изключително добре капитализирана с нива от собствен капитал от над 11 млрд. лв., което означава, че може да посрещне значителни финансови трусове без това да се отрази на лoжителите; 2. Международната финансова общност има пълно доверие в българската финансова система, като доказателство за това е отпуснатият заем от 3 млрд. лв. на рекордно ниска лихва, която ние ще плащаме; 3. В момента валутните резерви на страната са над 28 млрд. лв. близо до историческия рекорд; 4. Паричният пазар в България e от затворен тип, което означава, че борда не може да бъде атакуван от спекулативни капитали.

Perpeliev

Ами ако не отвори?

хиподил

Една щура конспиративна теория : 1.Вземат се едни комисионни за южен поток 2.Купуват се малко цигани 3.Барозу казва спрете южен поток или ще ви накажем 4.Марси Райс казва не работете с Тимченко 4.Стойнев дава команда договора да се подпише поради 1 въпреки 3 5. Договора се подписва набързичко 6.По него обаче няма банкови гаранции за добро изпълнение заради уплашени банкери поради 4 7.Наказват се отказалите да дадат банкови гаранции банкери със дела , проверки , слухове , есемеси и т.н

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.