Премиерът на Великобритания Тереза Мей споделя в откровено интервю, че е "много тъжно", че не е могла да стане майка. Тя говори и за християнската си вяра, която ѝ е помогнала да се справи със загубата на двамата ѝ родителите, когато е едва на 25 години.

По-рано тази седмица Мей и съпругът и Филип разказаха пред One Show на радио Би Би Си 1 как е станала жертва на фалшиви новини, когато вестник грешно пише, че има ново бебе, докато тя се опитва да влезе в парламента.

В интервю пред радио LBC  министър-председателката беше попитана как приема това, че няма деца.

"Невъзможно е да отговориш на въпрос какво щеше да бъде, ако имах деца. Много е тъжно, но се оказа, че не е възможно да имаме деца", отговори Мей. "Разбира се, ние не сме единствената двойка в подобна ситуация ...и предполагам, че трябва да продължиш с живота си, а и ние имаме племенници и племеннички".

На въпрос на водещия Ник Ферари дали щеше да ѝ е възможно да съчетава майчинството с политическата кариера тя обяснява, че наблюдава колко добре се справят с двете неща някои от министърките.

"Те са много добре организирани и това е най-важното нещо", добавя премиерката.

Мей коментира и загубата на родителите си, когато е съвсем млада. На предположение, че този тежък удар, както и невъзможността да има деца вероятно са я отдалечили от вярата Мей отговаря:

"Не, трудно е да се обясни с прости думи, но всъщност вярата си беше там и ми даваше опора през всички тези трудни години".

Тя припомня и урока, научен от родителите ѝ - колкото и тежки да са обстоятелствата, да продължаваш напред и да даваш най-доброто от себе си.

"Нещастия се случват, понякога хората са изправени пред тежки промени и ужасяващи трагедии - много по-сериозни от нещата, за които говорим сега", заключава тя.