Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Чухте ли, една банка щяла да фалира? Или вече сте се подредили да теглите пари от нея?

Миналата седмица БНБ затвори Корпоративна търговска банка (КТБ), след като в резултат на медийна и в известна степен, административна кампания, хората се изплашиха за парите си и тръгнаха да ги теглят. Парите в брой свършиха. Друг е въпросът, че вероятно огромната сума от кеша е изтеглена от големи фирми по политкоманда.

Никоя банка не държи в брой всички пари, внесени от нейните клиенти. Иначе тя няма да може да работи, защото перманентно ще бъде на загуба. Така че появят ли се опашки, нещата тръгват на зле.

Но най-трагичното е как загрижените за нашето бъдеще политици наливат масло в огъня. През последните дни почти не минава сутрин, в която по някоя телевизия някой разбирач от политическата номенклатура да не се изкаже, колко е загрижен за случващото се в КТБ, и така между другото да не спомене, че могат да бъдат засегнати и други банки, че и борда. 

Управляващите и БНБ казват точно обратното - банковата система е стабилна.

Държавата е фалирала, казва вождът на ГЕРБ Бойко Борисов и всички повтарят този рефрен.

Понеже хората не знаят на кого да вярват, отиват на опашката пред банката, да си изтеглят за по-сигурно парите.

Но уважаеми, не ги внасяйте в друга банка. Защото когато политиците заговорят за банки и фалити, а държавата спи, идва бурканбанк. А те отдавна са изнесли парите си в чужбина.

Ключови думи

Коментари

Банкер

Банките май не са за това, хората да си теглят пари от тях, а?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.