Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

И дама ще се включи в надпреварата за лидер на ДСБ след оставката на Радан Кънев, подадена след като "Нова република", от която партията беше част на изборите, не успя да влезе в парламента.

Националното събрание за избор на нов лидер на партията е през юни. Днес намерението си да поиска лидерството обяви Ралица Кирилова . Тя бе в изборния щаб на най-голямата структура на ДСБ - в София. Бе парламентарен секретар на Министерството на образованието в предишния мандат, но тогавашният министър Тодор Танев я уволни. Това пък създаде напрежение между него и Кънев и като цяло в Реформаторския блок.

Кирилова обяви кандидатурата си за лидер на ДСБ във фейсбук:

Скъпи приятели,
Участието в политиката е дълга писта. За мен то е състезание на идеи и визии за бъдещето. Състезание, което изисква не само знания, но и смелост, и воля. За да побеждаваш са нужни усилията на целия отбор. 
Включих се в тази напревара преди 10 години, без да получа нито една капитанска лента даром. Разчитам винаги на собствените си сили, енергия и непримиримост. Получавах подкрепата на хора, повярвали в мен. Помагала съм като доброволец, когато бях само симпатизант. Била съм ръководител на кампания, станах съавтор на програмите ни, когато бяхме част от управлението. Никога не съм си търсила извинителни бележки за състезанието. 
Сега получих номинации, за да се включа в следващия етап– да участвам като кандидат за председател на Демократи за силна България на Националното събрание на 10 юни.

Вярвам, че конкуренцията е жизнено необходима във всяка сфера. Вярвам, че лидерството е състезание на идеи, а не награда за послушание на партийни парашутисти. Вярвам, че е дошло времето за честно и открито състезание на визии за бъдещето на българската десница. В ДСБ най-накрая ще има състезание. Приемам тази отговорност и ще участвам в надпреварата за председателския пост. Ще играя по правилата на демокрацията и ще стигна до финала. За да продължим заедно още от следващия ден – да се борим за доверието на мнозинството българи, за силна България в обединена Европа.

Скъпи приятели,
провалихме се на последните избори, защото говорехме не на хората, а на себе си. Приемахме българите като „избиратели“, а това всъщност са нашите семейства, близки, роднини и приятели. Днес е време да поставим на първо място съгласието – да сме неотстъпчиви от нашите ценности, но и да водим цивилизовани идейни битки за конкретните действия. ДСБ има нужда от капацитет за водене на реална политика и от смелост. Време е да се превърнем в търсения партньор с професионалните решения. Съвсем скоро ще обявя програмата си и визия за развитие на ДСБ.

Благодаря ви за доверието и силата, които ми давате!

На 30 април и бившият шеф на контраразузнаването, бивш депутат и бивш лидер на столичната организация на партията ген. Атанас Атанасов също обяви, че ще кандидатира за лидер в социалната мрежа. 

 

 

Третият засега известен претендент за лидер на ДСБ е евродепутатът и преподавател по политология Светослав Малинов. През първите седмици след оставката се говореше, че той може да се откаже от битката, ако бъде номиниран от съпартийците си, но според последната информация няма такова намерение. 

В събота и СДС ще избира нов лидер. Засега обаче очакванията в синята партия са да бъде преизбран Божидар Лукарски. 

Коментари

Успех на тази чаровна и опредено доста умна дама!

Много любопитно. Най-чистосърдечно желая успех на г-жа Кирилова, въпреки всички резерви, които имам към ДСБ. Изглежда симпатична и доста интелигентна жена, ще видим как ще се развият нещата. За мен лично единствените най-ценни и значими партии у нас са БСДД и "Да, България!". Но има хора всякакви, така че е важно да има избор.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.