Всяко независимо печатно издание в България има трудности с разпространението. Известно е, че ня#КОЙ пречи вестниците и списанията, които не са собственост на една определена медийна група у нас, да стигат до читателите.

Това, разбира се, важи с пълна сила и за независимото политическо списание „Клуб Z”, което въпреки системното неразпространение и забавяне на плащанията от разпространителските фирми, през март отбеляза третия си рожден ден, а през април издава своя 38-и брой.

От вашите запитвания във фейсбук и на редакционните ни имейли знаем, че много почитатели на списанието искат да го четат, но не могат да го открият заради безумните методи за разпространение, които изпращат десетки броеве в Своге, Карнобат и Алфатар (за радост на читателите ни там), но кой знае защо пропускат повечето вестникарски будки в София и големите областни градове. Вярваме, че тези трудности вече остават в историята.

В сайта ни вече работи удобен магазин, чрез който списание „Клуб Z” ще стига до читателите само за няколко минути (при това по-евтино), ако си го поръчат в електронен вариант на PDF, и за два-три дни (работни), ако са традиционалисти и искат „да пипнат“ хартиеното издание.

Необходима ви е единствено регистрация в сайта и оттам насетне, следвайки няколко прости стъпки можете да си направите абонамент за списание „Клуб Z” - за 3, 6 или 12 месеца, или да си поръчвате всеки брой по отделно.

Получавате възможност също така да си купите някоя от по-старите книжки, ако сте я пропуснали или сте я търсили, но не сте я открили на будката до вас.

А ето и как да си купите един или повече броеве от нашия магазин:

1. Натиснете бутона "Магазин", който се намира най-горе вдясно на страницата:

Ще видите пълен списък на броевете на сп. „Клуб Z”.

Първите 6 от тях, издадени в началото на 2014 г. са безплатни. Останалите са на цена 8 лева - за хартиеното издание (пощенските разходи за изпращането му до вас са за наша сметка) и 7 лева – за PDF (електронен вариант).

2. Изберете какъв брой искате да си купите – хартия или PDF, както е показано по-долу:

За някои от броевете ще видите, че не съществува опция „Хартия“. Причината е, че са изчерпани, но все още можете да ги прочетете в електронен вариант.

3. Натиснете бутона „Купи“ и ще ви се появи следното съобщение:

Кликнете върху количката с вашите покупки, за да продължите нататък.

Ако в количката са всички броеве, които искате да купите, натиснете бутона „Завърши поръчката“. В противен случай се върнете назад и изберете още броеве, които искате да прочетете.

4. Попълнете данните си, както е показано по-долу:

Тази опция е изключително важна, особено, ако си поръчвате списание на хартия.

5. Платете с дебитна или кредитна карта, като използвате профила си в Pay Pal. Ако нямате такъв, не се притеснявайте – създаването му отнема буквално секунди, като е достатъчно да следвате инструкциите.

6. Прочетете броя на списание „Клуб Z”, който току-що си купихте. Ако сте платили електронния вариант (PDF), разбира се. Натиснете отново бутона „Магазин“ и изберете опцията „Моите файлове“, за да изтеглите списанието:

Ако сте заклети фенове на хартията, изданието, което сте платили ще дойде на посочения от вас адрес до два-три работни дни.

А ето и как да си направите абонамент за 3, 6 или 12 месеца:

1. Натиснете бутона „Магазин“ и изберете опцията „Купи абонамент“:

След като изберете за колко месеца искате абонамент и на какъв носител – електронен или хартия, следвайте стъпки от 3 до 6, описани по-горе.

2. Ако сте платили абонамент за сп. „Клуб Z” на PDF всеки нов брой ще намирате в папка „Активни лицензи“ в „Магазин“. След като абонаментът ви изтече, всички платени от вас броеве ще се преместят в папка „Изтекли лицензи“, където ще можете да си препрочитате на воля.

* * *

Разбира се, за онези от вас, които залагат на класиката, остава и традиционната възможност да си направят абонамент. Това може да стане чрез „Български пощи“ - каталожен №1403, или „Доби прес“ - каталожен № 525-1.

Приятно четене!