Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

„Доверието ни с Вашингтон при Доналд Тръмп на работно равнище, особено във военното, не се подобри, а преди всичко се влоши“, казва президентът на Русия Владимир Путин в интервю за телевизионния канал „Мир 24“, предаде РИА Новости. Цялото интервю ще бъде излъчено тази вечер, а телевизията разпространи акценти от него.

Изказването на Путин идва в деня, когато на посещение в Москва е държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън. Той ще има среща с външния министър Сергей Лавров, но срещата му с Путин остава под въпрос.

"Ако външният министър Лавров и държавният секретар Тилърсън преценят, че има нужда да го информират за техните преговори, то президентът може да ги приеме. Има такава възможност“, обясни пред медиите говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Срещата отпадна от програмата, след като Тилърсън каза в прав текст, че Русия трябва да избира в отношенията си между САЩ и Башар Асад, което бе коментирано в руските медии като ултиматум.

Пред „Мир 24“ Владимир Путин се зарича да не допусне „цветни“ революции в страните от бившия СССР. Той използва съкращението ОДКБ - Организацията на Договора за колективна сигурност, в която влизат Русия, Армения, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан и Узбекистан.

Знаем за различни сценарии, които се реализират в различни региони на света и водят до сериозна дестабилизация на тези региони. Разбира се, че нищо такова няма да допуснем и всячески ще се стараем да се държим подобаващо и да подкрепяме с всичко нашите партньори от ОДКБ“, заявява Путин в интервюто.

Отговорът е на въпрос за т.нар. цветни революции, за каквито предупреждават в същото предаване други държавни глави от региона.

Президентът на Казахстан Нурсултан Назърбаев нарича „цветните“ революции „външна намеса“ и разказва, че страните от ОДКБ обсъждат противодействие.

Президентът на Беларус Александър Лукашенко разказва за писмо от американския сенатор “ястреб“ Джон Маккейн.

"Получих писмо от група конгресмени от САЩ, в това число и известния персонаж Маккейн, който търси демокрация в Беларус, че сме били задържали някого си. Задават въпроси за наши действия – на беларуси и руснаци – на тази територия, включително и въпроси за отбраната. Сега му пиша отговор и ще измисля как да му отговоря. Нека първо да погледнат демокрацията в западните страни. Скоро и взривяваха, и сълзотворен газ пускаха, и водни оръдия и полицейски палки – и в Бюксел, и в Лондон, и в Париж, и в Германия. Къде другаде? Бастион на демокрацията!“, казва Лукашенко.

Президентът на Киргизстан Алмазбек Атамбаев заявява, че всяка държава преди всичко трябва да се занимава със своите вътрешни проблеми.

"Досега наблюдаваме опитите на Запада да наложи някакви техни порядки, свои ценности, без да имат предвид манталитета на хората, без да имат предвид на какво цивилизационно равнище се намира една или друга страна. И това води до ситуации като в Ирак, Сирия и Либия. Мисля, че ще бъде добре, ако никой не се опитва да налага на тази или онази страна своето виждане“, казва Атамбаев в интервю за „Мир 24“.

Коментари

 's picture

Rhapsody of fire

Империята на злото - United.

Империята на злото - United.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.