Треторазредният "Литекс" (реално това е "Ботев" Луковит) хвърли сензация в тунира за Купата на България, като отстрани един от кандидатите за финал - "Черно море", след 1:1 и 5:3 с дузпи в един от четвъртфиналите, игран в Ловеч.

Така за втора поредна година на полуфиналите има тим от "В" група - през 2016-а това бе фалиралия по-късно носител на трофея ПФК ЦСКА.

В редовното време и продълженията резултатът бе 1:1. Двата съперника бързо размениха по едно попадение. Методи Костов даде аванс на "оранжевите" в 22-ата минута от дузпа. Още в 34-ата Михаил Венков изравни.

Преди домакините да дръпнат в резултата варненци направиха три пропуска. Те подхождаха леко несериозно и в крайна сметка платиха висока цена за това. 

"Черно море" продължи с гафовете пред гола и след 1:1, особено в началото на втората част. И по време на продълженията, в които гостите опитаха да избегнат 11-метровите удари, но тома не им се отдаде.

При дузпите изпълнителите нямаха грешка до 4:3 за "Литекс", футболистите на който биеха първи. Тогава опитният Михаил Венков прати топката над вратата. Последваха два точни удара за ловчанлии и един за варненци. Последната дузпа заби Радослав Бойчев.

В крайна сметка 5:3 и триумф за "Литекс", който взе пореден скалп на елитен тим.

"Лудогорец" е третият полуфиналист, след като с лекота преодоля "Локомотив" (Пловдив) на неговия стадион - 4:0. Головете реализираха Марселиньо (32-ата), Вандерсон (59-ата), Виданов (62-автогол) и Мисиджан (78-ата). Най-интересното в мача бе опита за нахлуване на терена на част от публиката на домакините. Това стана в края на срещата.

Снощи "Ботев" (Пловдив) победи "Пирин" (Благоевград) с 1:0. Утре, четвъртък, е последният четвъртфинал, в който "Верея" (Стара Загора) посреща "Дунав" (Русе). Дотук се играеше само по един мач, но на полуфиналите ще са два на разменено гостуване.