Лидерът на "Атака" Волен Сидеров няма да бъде министър в бъдещото правителство. За лидерите на ВМРО Красимир Каракачанов и на НФСБ Валери Симеонв все още не е ясно дали ще поемат пост в кабинета. Това стана ясно от думите на Сидеров пред бТВ.

Той обясни, че не иска да бяга от отговорност.

"По-полезен съм като човек, който формира идеи, координира парламентаристите, които са от различни партии. Имам претенцията, че мога да работя с хора. Важно е да са хора, които могат да се справят. За другите двама лидери не мога да кажа, че няма да бъдат, те ще си решат", каза Сидеров.

Той призна, че е било трудно сближаването със Симеонов, както и с Борисов, но всичко било решено "по-мъжки"

"Вечното сърдене е присъщо на госпожици. Така се е произнесъл народът. Ние сме длъжни да откликнем. БСП не може да състави кабинет. Ще стане един по-объркан и по-лош парламент. Това е реалното", каза Сидеров.

По повод евентуалното присъствие и на "Воля" в управляващата коалиция, Сидеров каза, че ГЕРБ решават кого да поканят.

"Засега преговарят с нас. Важното е, че те искат този път целият мандат да бъде изкаран. Трябва да имаш целия мандат, за да разгърнеш някаква стратегия. По-голямата сила ще си решава но трябва да има обсъждане. Ще има нещо като съвет на коалицията, който да формира стратегически направления. Борисов разбира, че партньорството означава взаимно уважение. Ще има коректност", каза Сидеров.

Той припомни, че и "Атака", и Патриотичния фронт имат опит в даване на парламентарна подкрепа на ГЕРБ.

"Имаме опит, минали сме през различни фази, това ни е направило по-мъдри. Няма как да не осъзнаем, че грешките, които сме допускали, трябва да се преодолеят. Култивирали сме се като политици, всичко друго е кръжочна дейност", каза Сидеров.

Той призна, че остава евроскептик и противник на НАТО. Но допълни, че ще работи в тази посока ако има пълната власт.

"Когато народът ни даде пълната власт, ще се постараем да направим това, което смятаме за правино. Няма как, не ни стигат силите", обясни Сидеров.

И допълни, че ще работи и за падане санкциите срещу Русия.

"Ако ГЕРБ възприемат нещо - добре", каза Сидеров.

И заяви, че патриотите ще се възползват от председателството на ЕС, за да види Европа, че "българските националисти не са диваци и варвари"