"Рецепти след като сме се избили в семейството, не искам да давам".

Така бившият здравен министър и водач на Реформаторския блок в оставка Петър Москов обобщи вариантите за бъдещето след като десницата остана извън парламента. Москов декларира, че поема и лична отговорност - за това, че не е успял да убеди хората, че РБ е можел да ги представлява в парламента.

 
По думите на Москов е станало така, че за една част от градската десница, която е останала зад парламентарния борд сега основният опонент се е оказал ГЕРБ, а понякога -  и самият Реформаторски блок. В резултат е имало и хора, които са предспочели да гласуват директно за партията на Бойко Борисов, уплашени, че БСП се връща на власт. 

"Като върнеш хората в окопите заради собствения си проект - резултатът е това - сгромолясване", заключи бившият министър, макар че нито един път не назова имена кого има предвид.

"Резултатът от изборите е такъв, това изисква вотът на хората. Ако сме искали друго – да сме направили така, че да е възможно".

Така Петър Москов коментира факта, че лидерът на "Атака" Волен Сидеров дори влиза официално във властта в България - нещо немислимо досега като официален акт. 

Бившият министър обаче изрази притеснение, че в 44-ото Народно събрание на практика няма ясно проевропейско мнозинство. И изрази надежда все пак да греши. Причината за съждението е именно поведението на партиорите понякога.

"В правителство ГЕРБ - "Обединени патриоти" балансите ще са по-трудни, ще има по-голяма нужда от компромиси, а това трудно ще води до големи промени", заяви още Москов.