Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Ще го бъде ли форматът "Реформаторски блок" извън парламента или ще се (до)разпадне само два месеца, след като партиите в него направиха общ конгрес. На този въпрос се очаква да има отговор във вторник, когато се събира Националният съвет на СДС. Освен оставката на лидера Божидар Лукарски и ръководството на сините заради изборния резултат се очаква решение за бъдещето. На последното заседание на Националния изпълнителен съвет във вторник след парламентарния вот е обсъждан вариант за прекратяване на формата РБ с партията на Меглена Кунева "Движение България на гражданите" (ДБГ) и призив за обединение на десните партии около едно ядро - СДС и ДСБ, разказаха участници в заседанието.

"В СДС има настроения, че въпреки всичко най-близкият партньор политически е ДСБ", заяви високопоставен седесар. 

Решенията за коалициите в СДС обаче се взимат от Националния съвет - широкия партиен орган, а не от изпълнителното ръководство. На заседанието на Реформаторския блок, на което се валидира оставката на общия политически съвет, Петър Москов, който оглавяваше кампанията, посочи, че "РБ остава заедно" и обяви обща воля за обединение. Лукарски обаче е заявил пред настроенията в партията си пред останалите партньори, въпреки че Кунева не беше там. Не са били спестени и обвиненията, че хората на ДБГ по места не са работили за общата предизборна кампания, при това не на изолирани места. Подобни обвинения обаче са се чули и от страна на ДБГ към СДС.

Напрежение заради явяването на изборите с ДБГ имаше още преди самите избори. Тогава вече бившият водач на СДС-София бе скоропостижно отстранен, след като излезе с писмо срещу продължаването на общия проект с партията на Кунева. Сега в някои сини структури идеята за нов опит за събиране на десницата и прекратяване на формата РБ не се приема безропотно. Въпросът е коя от версиите за бъдещето ще надделее на сбирката във вторник.

Кунева засега е единственият лидер на партия в т.нар. традиционна десница, която не е подала оставка от поста. Мотивът, споделен от Найден Зеленогорски бе, че на избори се яви РБ, а не ДБГ, а и самата Кунева се отказа от място в листите за парламент. 

Пред СДС стои и един битов въпрос - какво става с централата на партията на "Раковски" 134, тъй като според Закона за политическите партии тя може да им бъде отнета. Един от вариантите това да не стане, освен благосклонност от страна на бъдещия столичен областен управител, тъй като сградата е държавна, е единственият евродепутат на традиционната десница - Светослав Малинов от ДСБ, да декларира, че е представител на десните от времето, когато двете партии бяха заедно в РБ. 

Ключови думи

Коментари

Кметът на Симитли's picture
Кметът на Симитли
смях на парцали

Единственото

хубаво нещо на този младеж с интелектуални затруднения Лукарски, е че Централата на СДС ще бъде загубена след неговото некадърно управление в партията. Когато си ибрикчия прекалено много на мутри, накрая губиш лицето си и то започва да бие на задни части. Жалко за малкото останали истински седесари, които ринахме по митинги червената зараза. Когато трябва пак ще сме на площада, но не за неосъществени гъзари и вчерашни "трик"-чета.
Злой Путин's picture
Злой Путин
Злой Путин

Много си прав тука:

" Когато си ибрикчия прекалено много на мутри, накрая губиш лицето си и то започва да бие на задни части" Костов и Кънев са ярка демонстрация на правотата на това твърдение. Има обаче причина седерастията да не обича ибрикчиите на мутри -- тя обича мутрите. Защото седерастията е ибрикчийска по природа :)

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.