ДОСТ не признава проведените избори за честни и прозрачни, иска касирането им и ще сезира Конституционния съд чрез главния прокурор Сотир Цацаров. Това заяви лидерът на партията Лютви Местан. От ДОСТ настояват още за незабавни нови избори.

Местан е подготвил и сигнал до Цацаров за случилото се по границата в навечерието на изборите.

"Искам пълно разследване на онова, което не само българската общественост, но и много хора извън граница видяха чрез средствата за масова информация - грозната картина на българската граница, упражненото насилие с цел препятстване на конституционното право за упражняване на глас и признанието, че е образувана престъпна група", обясни Местан.

Според него изискването българските граждани да попълват собственоръчно декларации, че няма да гласуват на друго място, е въвеждане на образователен ценз. Той изтъкна, че "Обединените патриоти" са "безчинствали" на границата, упражнявайки физическо насилие върху български граждани, които идвали в родината си, за да осъществят конституционното си право на глас и да изпълнят задължението си по Изборен кодекс да гласуват.

Местан ще заведе дело срещу проф. Михаил Константинов заради твърдението му по адрес на ДОСТ: "Тука се наляха милиони левове. Купуването на гласове е с чудовищни размери - до 100 евро на глас."

"Всеки, който твърди подобно нещо, ще се срещне с мен в българския съд", каза Местан.

Той припомни, че вече е осъдил за 681 лв. Божидар Димитров заради твърдението му, че е турски шпионин.