Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Нова република" поставя като своя основна задача борбата с корупцията и реформата на системата за справедливост в България, обяви Трайчо Трайков в телевизионните дебати между водачите на листи в 23 район в София, излъчени тази сутрин по bTV.

"На първо място започваме с антикорупционен прокурор по румънски модел, борба с картелите, справедливост в пазарните отношения, борба за достойно място на България в обединена Европа“, каза Трайков.

Срещу картела

Политическият говорител на "Нова република" Трайчо Трайков даде пример как дясното обединение работи активно за българските граждани, докато всички други партии говорят празни приказки – вчера "Нова република" постигна преломна победа в битката срещу картела при горивата и осъди Министерството на финансите да разкрие кои са собствениците на данъчните складове и какъв е капацитетът им.

“А оттам изтичат по 1 милиард лева всяка година, изтичат от джобовете на хората”, обясни десният лидер.

Трайчо Трайков припомни, че нито една от големите телевизии не е информирала своите зрители за този пробив, от който зависи да няма повече нереално високи цени на горивата в България.

"Занимавате ни с глупости вместо това“, реагира Трайков.

Намесата на Турция

Той се противопостави и на опитите за предизборна злоупотреба с темата за намесата на Турция в изборния процес в България:

„Още през август, веднага след опита за преврат, Радан Кънев от "Нова република" бе първият политик, който извън всякакъв предизборен контекст поиска от парламентарната трибуна да се ограничи гласуването в Турция и да бъде само там, където държавата може да го контролира."

Трайков определи реакциите на другите политически като празни приказки, докато "Нова република" изпрати сигнал до ЦИК с искане за затваряне на секциите извън дипломатическите и консулските представителства, защото правото на свободен избор на българските граждани там е застрашено. ЦИК обаче все още не е отговорила.

„Вижте само как изведнъж Турция се превърна в заплаха, когато Ердоган стана заплаха за Доган. Доган няма да ни защити от Ердоган и от другите източни диктатори. Само обединена Европа може да ни защити, но да чувате другите да говорят за петте сценария за бъдещето на ЕС“, попита Трайков.

За единна Европа

Политическият говорител на "Нова република" определи като изключително важно предстоящото разглеждане на петте сценария за развитието на Европейския съюз.

“Знаете ли, че вдругиден, на 60-годишнината от подписването на договора за Европейския съюз, ще бъдат представени петте сценария за развитието на Европейския съюз до 2025 година. Къде е дебатът за това? Къде ще попадне България? Какъв искаме да бъде Европейският съюз през 2025 година, какъв? Общ пазар ли само?“

Трайчо Трайков се противопостави и на опита Ахмед Доган да бъде представен като защитник на националните интереси и на тезата му за обединителния патриотизъм.

„Има само един патриотизъм, него го е дефинирал и Левски. Няма нужда да си измисляме нови типове, за каквито говореше новата измислица на ДПС. Стига вече с тези терминологични обединявания, идващи от Сараите.“

Спиране на кражбите

Трайчо Трайков отговори на въпрос от зрителите за повишаването на доходите и пенсиите на българите.

”Парите ще дойдат от картела на горивата, от по-ниските сметки за газ. В момента текат едни 7 седмици период, в който България трябва да вземе отношение по повод преговорите на Еврокомисията и "Газпром", а никой не говори за това, говорим за глупости.”

Трайков пресметна, че всяка година 2-3 милиарда лева изтичат чрез обществените поръчки и именно заради това трябва електронизация, която да гарантира прозрачността при изпълнението им и да ограничи пряката връзка между поръчители и изпълнители.

Срещу БСП

В заключителната част на дебатите Трайков отправи въпрос към представителя на БСП Желю Бойчев:

”Понеже чуваме често от БСП, че е нормално една страна да взема от по-малкия си съсед, каква би била неговата реакция, ако това се случи в България? Ако има някакъв местен референдум в полза на чужда страна, какво ще направят той и БСП тогава? Ако се появят зелени човечета и тук?“

След объркването на социалиста Трайков отбеляза, че в „главите им цари миш-маш".

"Не виждам как на такива политици може да поверим бъдещето на страната.“

На финала Трайков призова още веднъж гражданите да подкрепят "Нова република" като единствената възможна алтернатива на досегашното управление.

“ В неделя - отваряйте очите си на 4, с "Нова република", с номер 4!“

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.