Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"На шести... Ако нЕкой ми измести листата с преференция, изобщо да не ми се явява в областния съвет!"

През цялото време думите се натъртват, като се чука отривисто с химикалка...

Авторът на изказването е сегашният водач на листата на БСП във Видин Филип Попов. Аудиото, разпространено от фейсбук страницата "Истината за Видин", обаче касае предишните парламентарни избори (5 октомври 2014 г.), когато Попов беше втори. Т.е. имало е реална опасност някой "другар"  да го ритне по кокалчетата чрез преференция...

Явно в заплахата си за "шести" има предвид следващия ден - когато ще станат ясни резултатите от вота.

"Казвам най-отговорно: ще го скапя! Просто ще го скапя, ако трябва да повлека с мене и цялата тука... остатъци от тая партия, дето я имаме."

Така се решава въпросът на местното социалистическо ниво...

Всъщност това са първите парламентарни избори, на които се появява преференцията като възможност за гласа народен. Дали обаче е редно да бъдат ползвани, става ясно от по-нататъшните думи на втория:

"Това е решение на листа на Национален съвет, на Областен съвет!  Не сме глупаци: знаеме, че с преференции, които са - така - естествени, не може да се измести тая листа! И да сЪ пренареди по някакъв начин..."

Филип Попов влезе успешно за депутат в 43-тото народно събрание.

По-късно пред бТВ той бе попитан за записа и каза, че "не стои" зад това по никакъв начин.

"Изведнъж в последната седмица излиза това нещо - аз нося отговорност за тези избори, не за предишните", отговори видинският водач на листа.

 Той каза, че това било "жълто" и че било "абсолютно скалъпен компромат".

Изненадващо социалистът се отплесна в посока, че чувал за себе си и че бил осиновен, а майка му и баща му не знаели.

Коментари

Без да съм

фен на столетницата, това не е партийно поведение, а национално. В ГЕРБ примерно е същото... или по - лошо, не знам. Информация от кухнята.
 's picture

Радев

Аууу, колко удобно се вади

Аууу, колко удобно се вади запис отпреди три години. Не че тоя цървул е стока, ама цялата работа намирисва. Също като раздвижването на прокуратурата срещу Марешки три дни преди вота.

Аватарът

Аватарът kate_pate под такива статии не бърза да пише. Като стане въпрос за Нова република, налита като от пружина.
 's picture

Ivaylo Radulov

Признавам си на мен тия от БКП/бсп , ДпС , Атаката и...

патрЕотичните скечови герои от Орел , Рак и Щука не са ми интересни - само ме зареждат с високи дози комизъм... Жалкото е , че ТЕ са заели мястото на политическия ни мейнСтрийм , но това зависи от НАС ... Ще се убедите съвсем скоро , че ТЕ пак ще получат ВЛАСТИТЕ ни , въпреки нулевите резултати до сега. И... Кой е проблемът !? Ние , ние пълнолетните българи сме проблемът.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.