Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Европейските санкции срещу Русия вредят на България, която трябва да подобри връзките си с Москва и да защити интересите си в рамките на ЕС. Това казва лидерът на БСП Корнелия Нинова в интервю пред "Ройтерс".

Агенцията съобщава, че Нинова е поела властта в бившата комунистическа партия миналата година. А популярността на партията се е удвоила до почти 30%, след като приятелски настроения към Русия Румен Радев, подкрепен от БСП, спечели президентските избори. "Ройтерс" изтъква, че БСП е ключов участник на парламентарния вот и е с изравнени позиции с дясно-центристката партия ГЕРБ, която е по-малко критична към европейската позиция спрямо Русия. Резултатите са непридвидими, като се очаква правителството отново да бъде съставено от нестабилна коалиция.

"Ройтерс" пише още, че България е била най-верният сателит на СССР през Студената война. А днес продължава да бъде популярна ваканционна дестинация за много руснаци, които дори имат собственост по крайбрежието на Черно море. Посочва се, че България е почти изцяло зависима от Москва по отношение на енергините доставки, а много българи имат силен афинитет към Русия, с която споделят кирилицата и православното християнство.

Нинова повтаря пред агенцията някои от основните акценти в предизборната програма на БСП: по-голяма роля на държавата в икономиката, по-тесни връзки с Москва и др. Тя изтъква, че понасяме загуби от санкциите за Русия в икономиката, земеделието, туризма.

"Ние сме твърдо "за" европейското членство и бъдеще на България. Очакваме обаче същото към България. Не приемаме двойни стандарти, Европа на две скорости и различно отношение", казва лидерът на БСП.

"Ройтерс" съобщава още, че партията на Нинова планира да създаде държавен фонд от 500 милиона лева за поощряване на индустрията и повишаване на доходите в най-бедната страна от ЕС. БСП обещава да увеличи пенсиите средно с по 20-30 процента. Тези планове ще се финансират от икономически растеж и, по думите на Нинова, "драстична борба срещу паралелната държава", която според нея лишава данъкоплатците от около 10 милиарда лева годишно.

Коментари

Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

???????

ЕС удължи санкциите срещу Русия, наложени заради Крим… Да уточним – санкциите са не само срещу физически лица, както обичат да лъжат някои, а и срещу юридически, между които и държавни фирми. 150 физически и 37 юридически лица. Цитат от официалното съобщение: „…ограничават достъпа до първичните и вторичните капиталови пазари на ЕС на 5 големи руски ДЪРЖАВНИ финансови институции и техните мажоритарно притежавани дъщерни предприятия, установени извън ЕС, както и на три големи руски ДЪРЖАВНИ дружества в областта на отбраната и три големи енергийни дружества“… Тоест – санкции срещу Русия като държава… А в това време - ЕС през януари т.г. е УВЕЛИЧИЛ вноса от Русия с 69%, а износа си за Русия с 45%.. КЛААС отвори завод в Русия през октомври 2016-та с инвестиция от 120 млн. евро.. Дамлер АГ през февруари т.г. се похвали на сайта си с подписано инвестиционна споразумение за строеж на завод в Русия за 250 млн. евро.. Стати от Die WELT по въпроса: "Plötzlich bekommt Russland wieder Geld vom Westen" /Von Eduard Steiner | Veröffentlicht am 29.09.2016; "So tricksen sich deutsche Konzerne nach Russland" ... /Von Jan Dams, Carsten Dierig, Martin Greive, Eduard Steiner | Veröffentlicht am 02.07.2016 |
 's picture

Petyo9

Да си изнасяме

киселите краставички в Русия санкциите на ЕС не пречат. Пречат контрасанкциите въведени от Путин. Фактите които поднасяш говорят достатъчно красноречиво. От съвършено верни факти вадиш съвършено погрешни изводи - санкции срещу държавата "Русия" няма. Ако и да са включени определени държавни предприятия. В контекста на статията която коментираме, Курнелия, вече известна като г-жа Лъжа, пак (за кой ли път вече) лъже. Санкциите вредят на определени физически и юридически лица в Русия, но на България - никак.
 's picture

Пеперлиев

Тази няма ли да престане...

...да говори глупости на ляво и дясно!? Санкциите срещу Русия изобщо не вредят на България, защото те са насочени срещу определени личности, които са взели най-активно участие в нападението над украински Крим! Ако България търпи някакви щети във връзка с тези агресивни действия, те издват от обратните санкции на Русия срещу ЕС. Нещо повече. Тези санкции засягат България толкова малко, че изобщо не ги усещаме. Това се дължи, на простия факт, че напоследък България има нищожни търговски връзки с Русия. С една дума, с тези си приказки Нинова за пореден път доказва, че е на пряко подчиние на Москва.
 's picture

Пеперлиев

Колкото до "паралелната държава"....

....за нейното създаване и защита от закона мафиотите от БСП/ДПС работеха и работят най-активно с...братската помощ от Русия. Да!а Русия е в основата на създаването на мафията в България, защото нашата мафия е създадена в средите на бившата ДС (а сега библиотекарския "институт"), които и до сега (не само преди 1989-та) са под ръководството на КГБ и "института" на Решетников.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.