Българският национален отбор по волейбол за мъже допусна седма поредна загуба в група „Б” на Световната лига, след като рано тази сутрин отстъпи с 3-1 гейма (20:25, 25:22, 25:16, 25:16) пред тима на САЩ. Срещата се игра в зала "Сиърс Сентър" в Хофмън Естейтс, предградие на Чикаго пред 2500 зрители, повечето от които български фенове.

Момчетата на Камило Плачи започнаха много мотивирано срещата, подкрепяни от българската агитка, която неспирно скандираше „българи – юнаци”. За първи път в игра като титуляр се появи Венелин Кадънков, който замени на поста диагонал Цветан Соколов, получил травма на глезена по време на тренировка преди 2 дни. Нападателят на родния шампион „Марек Юнион-Ивкони” се включи много успешно, като успя да притисне сериозно янките със силния си сервиз. Николай Николов също се върна в титулярния състав на мястото на младия център Красимир Георгиев.

Националите, които не успяха да вземат гейм в двете срещи при гостуването на Русия, показаха силна игра в атака и спечелиха първата част, след като в един момент имаха преднина от 6 точки и успяха да я задържат.

Наставникът на домакините Джон Спароу направи една рокада в състава си за втората част и като титуляр започна разпределителят Кавика Шоджи. Смяната даде резултат и в следващите геймове САЩ бе по-класният отбор на игрището и заслужено стигна до крайния успех.

След края на срещата Камило Плачи обобщи, че тимът ни е загубил, защото не е успял да задържи нивото си на игра от първия гейм:

„Поздравявам  отбора на САЩ. Това определено беше мач с две лица. Първият гейм бе наистина добър за нас, особено на сервис. В следващите три, обаче, не успяхме да играем на същото ниво и да се върнем обратно в мача. Имахме големи трудности в атака", коментира италианецът.

Коментарът на капитана на „лъвовете” Тодор Алексиев както обикновено бе лаконичен : „"Поздравления за тима на САЩ. Те отново ни победиха. Ще продължаваме да се борим и да се опитваме да покажем най-добрия си волейбол в този момент”

Втората среща между двата тима е днес през нощта отново от 03,00 часа българско време.