Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Създателите на "Прас-прес" днес внесоха официално писмо в Президенството и МС заради "пълното блокиране на разпространението на вестника в цялата страна от фирмата монополист "Национална дистрибуция". Карикатуристите призовават държавния глава Румен Радев и служебния премиер Огнян Герджиков да заявят позиция относно въпросите за свободата на словото и монополите в България.

Първият брой на вестника, чиито основни автори са четирима от знаковите ни карикатуристи - Христо Комарницки, Чавдар Николов, Алла и Чавдар Георгиеви, много трудно стигна до читателите заради спъване на разпространението му. Той почти липсваше по вестникарските будки и сергиите, като според някои изчисления са изчезнали девет десети от тиража.

Днес създателите на "Прас-прес" обявиха, че правят контраразпространение - Lafka на #Кой се заменя от Lapka.

"Невъзпитаните карикатуристи" проведоха и акция за разпродаване на 113 броя от вестника, препратка къв 113-ото място на България по свобода на печата.

На корицата на новия брой е Корнелия Нинова... на кон, разбира се. Кой е конят? Дали президентът Радев ще се хареса в тази роля? Съпругата му Десислава вече обяви подкрепата си за карикатуристите.

Вторият брой на "Прас-прес" е в тираж от 8 хиляди бройки, а следващият се очаква на 29 март. Създателите предлагат вариант и за онлайн продажба и абонамент. Новият брой ще се разпространява чрез доброволци, а по-късно и през пощите.

Христо Комарницки, Алла Георгиева, Чавдар Николов и Чавдар Георгиев с новия, втори брой на "Прас-прес" пред президентството. Снимки Веселин Боришев

 

Коментари

Анонимен   's picture
Анонимен   
Анонимен 

Колцина от

Хубавите, Умните и Имотните си го поръчахте онлайн? Дадох ви линка още преди две седмици, я се пребройте да ви видим.
 's picture

Nikolai Nikolov

Лайнолинен стига си смърдел.

Лайнолинен стига си смърдел.
Анонимен   's picture
Анонимен   
Анонимен 

Иначе кефи как либералните фенове на "свободния пазар"

винаги искат повече регулации, когато се сблъскат с естествените му резултати :)
 's picture

George Pantev

докато скролвам

се чудих , дали анонимния трол ще се е изакал вече ...е не ме разочарова това дребно ,акащо под всяка статия същество
 's picture

Ognian Deyanov

Свободен ...

Свободен пазар е символ на ограничаване на монополите.Естественият резултат се получи,комунизма си отиде.Сега се лекуват психическите поражения от него(виж Анонимен).

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.