СИМОНА РУСЕВА

Бившият италиански премиер и покорител на женски сърца Силвио Берлускони (77 г.) днес застана пред втора съдебна инстанция в Милано по известния процес “Руби”.

Обвинението е, че Берлускони е правил секс с Руби през 2009 г., когато тя е била на 17 г. Хубавицата всъщност се казва Карима ел Маруг. Италианските медии й лепнаха прозвището “Руби Рубакори”, което в превод ще рече “разбивачката на сърца”.

Руби твърди, че никога не е правила секс с бившия премиер.

На първа инстанция Берлускони получи 7-годишна присъда за злоупотреба с власт и секс с непълнолетна. Той продължава да твърди, че нито се е любил с Руби, нито е знаел истинската й възраст. Тя му се е представила като 24-годишна. Е, момичето му е гостувало, но винаги сред многобройна компания.

Става дума за нашумелите навремето партита “бунга-бунга” във вилата на Берлускони край Милано.

Аферата започна да се разплита почти случайно. Полицията арестува Карима (Руби) за кражба. Тогавашният премиер Берлускони вдигна телефона на шефа на МВР. Той казал, че по негова информация момичето е племенница на египетския (тогава) президент Мубарак. Допълнил, че не бива да се стига до дипломатически скандал между Рим и Кайро заради някаква дреболия. Руби била пожалена, но впоследствие ченгетата разкрили честите й гостувания във вилата на премиера.

Обществеността беше потресена от партитата “бунга-бунга”.

Самата Руби, която държи да я наричат „Show Girl“ и в никакъв случай скъпо платена проститутка, вече е на 22 години и е милионерка. С участието си в шоу програми тя никога не би могла да заработи богатството си. Откъде идва то, е въпрос с понижена трудност. И тя, и Берлускони пазят пълно мълчание по темата. 

Младата жена често си позволява да лети до Дубай на шопинг. Дни по-късно е в скъпия мексикански курорт Плая дел Кармен. Там тя строи своята “Casa Sofia” -  скъп хотел с изискан ресторант.

Руби скоро ще зърне отново благодетеля си Берлускони – в съдебна зала, където за пореден път ще трябва да даде показания. Ясно е като бял ден, че тя няма да свидетелства срещу него. И Руби, и още 44 други жени са заподозрени в даване на лъжливи показания и са на мушката на прокуратурата. Пазителите на закона смятат, че Берлускони ги е подкупил. Всички са участвали в партитата “бунга-бунга”. В показанията си обаче по време на следствието до една са заявили като под индиго - нито са чули, нито са видели Берлускони да е имал секс с Руби или с която и да било от тях.

Красавицата е била чест гост във вилата на Берлускони.

Не може да се отрече, че Силвио Берлускони, формирал италианската политика в продължение на 20 години, е късметлия.
През август м. г. той получи 4-годишна присъда за данъчни измами и тя влезе в сила. Три години обаче му бяха опростени благодарение на закон за амнистия, прокаран през 2006 г. от кабинета на Романо Проди. Мотивът – затворите били препълнени с осъдени за маловажни данъчни измами, килиите трябвало да се освободят за истински престъпници.

Така на Берлускони му остана само година затвор. Той бе заменен с общественополезен труд – половин ден седмично да обслужва възрастни хора в старчески дом.

Ако сегашната втора инстанция по делото за злоупотреба с власт и секс с непълнолетна потвърди първоинстанционната присъда от 7 години, Берлускони ще иде в килия.

Той е обвзет от панически страх, твърдят италианските медии. Напоследък се въздържал от вякакви атаки към съдии и прокурори. Преди ги клеймеше като “червени тоги” и “комунисти”.

Прочутата вила на Кавалиере, където са ставали т.нар. партита "бунга-бунга"