Бизнесменът и лидер на партия "Воля" Веселин Марешки заяви пред бТВ, че по времето на управлението на Пламен Орешарски е бил привикан в централата на БСП на "Позитано" 20 "да дава обяснения". Той призна, че е давал и подкупи, защото не е имал избор. Подкупи му били искани и от политически формации.

За разговора на "Позитано" 20 Марешки обясни:

"Поискаха определени неща от нас. Странен беше разговорът и безсмислен, но след това имаше реакция – отрицателна за мен, защото аз не отговорих на очакванията. Говорих с един човек, който ми каза: Председателите при нас се сменят, но аз съм съм винаги тук".

Марешки уточни, че става въпрос за Димитър Дъбов.

"Ако трябва спешно да си отворя бензиностанцията в София и някой ми пречи, а целта е българските граждани да я получат, аз ще се поддам. Ако дребен чиновник ми поиска 5000 лева за един подпис, аз какво да направя? Няма да вляза никога в схемата, ще направя дребен компромис", призна Марешки.

Марешки заяви, че всеки ден кани лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и лидера на БСП Корнелия Нинова на дебат в качеството им на водачи на листи в 25-и район на София. Марешки също води тази листа.

"Къде са обаче? Политиците на статуквото се срамуват от своето минало и говорят само за светлото бъдеще. Никой не говори, че те са създали монополите, че са сринали малкия бизнес. На 26 март избирателите ще дадат своята оценка какво е направено в миналото", каза Марешки.

И допълни, че би се коалирал само с партия, която се ангажира в борбата с корупцията, картелите и монополите и която е съгласна цените на горивата да са 1,80 лв.

"Това са моите условия, така че бих се коалирал само с този, който ги приеме. Ако ГЕРБ и БСП ги подкрепят, бих се коалирал и с двете партии. А кой ще предлага коалиция – това ще каже народът на 26 март. Аз виждам "Воля" като водеща партия или равноправен партньор минимум".

Това каза още Марешки. Той определи Светльо Витков като "отвращение, като казва, че заветното кресло в парламента му е цел". Според него певецът на "Хиподил" просто иска да вкара 10 депутати в парламента и за това е направил коалиция с "Реформаторския блок".

"Ако българските граждани решат, мисля, че ще бъда по-добър от всички досегашни премиери. Никой не ме е съветвал да вляза в политиката, стана спонтанно, след като отворихме бензиностанцията във Варна, във форумите започнаха да казват: "Марешки - президент, Марешки - министър-председател". И ние се включихме", разясни лидерът на "Воля".