Кубрат Пелев е предизвикателство за мен, чакам мача с нетърпение, обявява световният шампион по бокс в тежка категория Владимир Кличко в профила си в социалната мрежа туитър.

Украинецът за първи път потвърждава двубоя официално, което означава, че този път наистина няма да се измъкне от бой с Кобрата. Преди два дни мина търга за срещата в Ню Йорк и компанията за Владимир спечели наддаването - двамата с Пулев ще се бият за 7 250 131 долара, като независимо от резултата българинът ще прибере 20 процента от пая.

Кубрат имаше опасения, че съперникът му отново може да се измъкне. Досега украинецът избягваше да говори за българина и на му дава оценки. 

Ето какво написа Кличко в социалната мрежа туитър:

"Това беше новина, а сега всичко е официално. Ще се бия със задължителния претендент по версията ИБФ Кубрат Пулев на 6 септември в Хамбург, Германия. Той ще бъде предизвикателство за мен, защото неговият актив е 20 победи, от които 11 с нокаут, и нито една загуба. През миналата година той победи уверено моя бивш съперник Тони Томпсън. Поради това определено няма причини да не го оценяват. С нетърпение чакам това предизвикателство и началото на тренировъчния лагер, за да се подготвя за следващата мисия."