Екипите на ГЕРБ и БСП са постигнали договорка за дебати между Бойко Борисов и Корнелия Нинова в сряда от 19,30 ч. в НДК. Това съобщиха от ГЕРБ. Датата и мястото били договорени и с трите национални телевизии. Все още обаче има някои съмнения дали предизборната дискусия ще се състои, тъй като Нинова е изказала недоволство.

Ето какво съобщиха от ГЕРБ:

"Днес между екипите на ГЕРБ, БСП и трите национални телевизии проведохме разговори за формата на дебат. Както многократно заявихме – ще се съобразим с формата на дебат, която предлагат колегите от БСП. 

В интерес на истината и за да спрем всякакви спекулации - заявяваме, че на срещата, която проведохме, постигнахме съгласие дебатът да се проведе на 1.03.2017 г. от 19:30 часа до 20:50 часа. Да се проведе на неутрална територия – в зала 6 на НДК и да бъде излъчен в реално време от трите национални телевизии. Форматът беше уточнен – в първата част лидери и екипи, втори модул – лидер срещу лидер.

Преди часове стана ясно, че г-жа Нинова не е доволна от така постигнатото споразумение и предлага нов формат на дебата за пореден път. Оставаме с впечатлението, че г-жа Нинова се опитва да провали дебата. Категорично заявяваме още веднъж, че ще приемем всички претенции и изисквания, които имат БСП с едноединствено желание от наша страна – да проведем смислен, конструктивен и интелигентен дебат. Още веднъж заявяваме, че нямаме претенции за това в коя част на дебата да спорят лидерите, в коя част на дебата да спорят екипите."