Ръководството на Корпоративна търговска банка (КТБ) изпрати специално обръщение до обществеността и медиите, с което призовава нейните клиенти да не се поддават на слухове и инсинуации за стабилността ѝ, сиреч, да не се тълпят на опашки, за да теглят парите от сметките си, защото това вреди на цялата банкова система.

"Няма опашки пред клоновете, но през последните дни се наблюдава повишена активност от нашите клиенти", съобщиха за Клуб Z от дирекция "Корпоративни комуникации" на трезора. "Право на хората е да си защитават парите, имаме ликвидност да обслужим и най-големите си депозити, но това е игра с нервите на хората", заявяват от банката.

Ето и текстът на съобщението:

Уважаеми граждани, клиенти, партньори,

Корпоративна търговска банка АД, четвъртата по големина банка в България, продължава да е подложена на преднамерен медиен натиск и спекулации, които целят не само дестабилизирането ѝ, но и рискуват стабилността на цялата банкова система в страната ни. 

Обръщаме се към цялата общественост с уверението, че към момента Корпоративна търговска банка АД е стабилна финансова институция. Опитите да се създаде невярна и подвеждаща представа, че има риск за Вашите финансови средства, е манипулация, която, съчетана с разпространяването на слухове, създава неверни и заблуждаващи новини. Отново подчертаваме, че КТБ АД е с висока ликвидност и капиталова адекватност и функционира нормално. Клиентите ни се радват на персонално отношение и професионално обслужване, което ще продължим да предлагаме и занапред. 

Корпоративна търговска банка АД е една от най-социално отговорните и успешни финансови институции за последните години в България, доказателство за което са редицата престижни награди, които дават ясна и обективна оценка на обществото към цялостната дейност на банката.

Вярваме, че обществеността и нашите клиенти са разумни и няма да позволят една злонамерена медийна кампания да постигне своите користни цели.