Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Макет на Райхстага в Берлин, където заседава германският парламент, ще бъде част от воененния “Парк на патриотите”. Паркът се намира близо до градчето Кубинка, на около 20 км западно от Москва.

Това обяви в сряда руският отбранителен министър Сергей Шойгу. Така деца и тийнеджъри от “Младежката армия” ще могат да щурмуват Райхстага, както в края на Втората световна война руски войници са превзели историческата сграда и на 2 май 1945 г. са забили съветския национален флаг на покрива.

Превземането на Райхстаха през 1945 година.

“Подобен план е безвкусица”, реагира бившият министър на отбраната Франц Йозеф Юнг, който сега е заместник-председател на парламентарната фракция на Хриситяндемократическия съюз на Ангела Меркел.

В изявление за в. “Билд” германският политик окачестви оповестеното от Шойгу като “вписваща се в кибератаките и дезинформациите на Русия, насочени срещу германския Бундестаг и Бундесвера” (германската войска – б. р.).

Явно Юнг визира поредица от руски хакерски атаки срещу сървъра на Бундестага, както и разпространена наскоро фалшива информация, че войници на Бундесвера, разположени в Литва в рамките на възпираща операция на НАТО, били изнасили местно момиче.

След обстойна проверка, извършена от литовска страна, НАТО и Бундесвера по съобщението за изнасилване стана ясно, че това е нагла лъжа. Дори президентът на Литва обвини руските тайни служби в прилагане на «пропагандни методи от времето на КГБ».

Сега Франц Йозеф Юнг призовава отговорните фактори в Кремъл да залагат на международното сътрудничество:

“Вместо непрестанни провокации ни е нужно разбирателство и сътрудничество, надхвърлящо националните граници. Светът се нуждае от икономическа, обществена и политическа сигурност вместо възстановки на битки от миналото.”

Малко преди Шойгу да обяви идеята си, пропагандаторът на Кремъл Дмитрий Кисельов изрече в авторското си тв предаване: “Ако се задълбочите в действията на Меркел, лесно може да се открие старата германска теза за липса на жизнено пространство.”

В тази традиция Меркел можела да се отъждестви не само с Хитлер, а и с Фридрих Науман, който още през 1916 г. се стремял към “германска Европа”.

 

Коментари

 's picture

Vladi Dim

няма ли кой да каже

на друзята, че Втората световна война приключи преди 72 години?
Анонимен   's picture
Анонимен   
Анонимен 

Ако са толкова недоволни,

да отвърнат на Путин както подобава исторически. Да запалят истинския Райхстаг и да обвинят Корнелия.
 's picture

Жени

няма страшно

без консервите от Америка няма да го превземат
 's picture

Бобо

Болни мозъци

Цялата Мара втасала , ами зомбират и децата , болна държава , болни мозъци , не е зле да попитат Курнито по въпроса , може да прати някое внуче на политбюро ....
 's picture

Nikolai Nikolov

Путлеризъм

Путин създава организация Путкин Юген.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.