Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Представителите на Нова република Трайчо Трайков, Радан Кънев, Мартин Димитров, Методи Андреев и Петър Славов внесоха днес питане по Закона за достъп до обществена информация до служебния министър на икономиката. Причина е информацията, че Музеят на виното е бил приватизиран по схемата „Дипломатически клуб Бояна” в последните дни на кабинета „Борисов 2”.

Представителите на дясното обединение настояват за информация от министър Седларски за това правена ли е сделка с активите на Националния институт за изследване на вино и спиртни напитки и в частност с Музея на виното, който се намира на софийския булевард Цар Борис III. Ако информацията се потвърждава, Нова република иска да знае на първо място на какво основание и с чие одобрение е извършена сделката при положение, че дружеството е в забранителния списък за приватизация, но и на каква цена и какви имоти точно са продадени.  Десните искат още служебния министър да сезира прокуратурата за проверка за евентуално извършено длъжностно престъпление.

Според информация, разпространена в редица медии, сделката е била направена в последните 2 дни от мандата на Божидар Лукарски като министър на икономиката, а методите силно напомнят за казуса с Дипломатическия клуб „Бояна”.

Напомняме, че той беше приватизиран през 2016 година, въпреки че държавното дружество АДИС, част от което беше клуба, е в забранителния списък за приватизация. Новите собственици на имота (трима младежи с фирма с 3 лева капитал) се сдобиха с него за сумата от 8,5 милиона лева. Според представителите на Агенцията за приватизация сделката е напълно законна, понеже не са продали цялото дружество от забранителния списък, а само „обособена част” от него. Още тогава двама от представителите на Нова република - Мартин Димитров и Петър Славов, внесоха законодателни промени и многократно настояха сделката да бъде оспорена пред съда, но това не беше направено.

В последствие отново по тяхно настояване стана ясно, че обособената част „Дипломатически клуб Бояна” включва в себе си няколко имота, разположени на различни места в София, а обособяването е направено по желание на купувача.

Коментари

 's picture

Абсолвент

Компромат, чакащ специално откриването на предизборната кампания

Щом като много апетитния Диплом. клуб се оказа партенка за "борците" - депутати, щом тези борковци качаха 4 месеца с тази си "новина" откриването на предизборната кампания, за да оплюват и храчат по "омразния" им конкурент в дясно - Лукарски, ВСИЧКО Е ЯСНО и ПРОЗРАЗЧНО! КОМПРОМАТче от вида "сестра му е проститутка", а той има само брат!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.