"Това поголовно подменяне на кадри – пристанища, летища, служби, области и г-жа Корнелия Нинова да излезе и да каже, че и тя не знаела кой ги сменя. Оказва, се че никой не знае какво става в държавата".

Така бившият премиер Бойко Борисов коментира пред журналисти освобождаването на главния секретар на МВР Георги Костов от служебното правителство и реакцията на лидера на БСП по случая. Борисов бе на среща с Камарата на строителите у нас.

"След като най-големите партии не знаят какво става в държавата, значи някой Кой, ама тоя Кой не е оня тоя път. Но е добре да разберем Кой е новия Той? Не знам, питам. Според мен този път са повечко хора, умножи се Кой.", продължи лидерът на ГЕРБ.

Борисов повтори тезата си, че след смяната на Георги Костов се подготвят и смени на полицейските началници.

"Това е само с една цел – да манипулират изборите, те това могат", каза Борисов и припомни т.нар. афера "Костинброд" от изборите през 2013 г.

На въпрос за искането на БСП да се направи проверка на тегления по времето на кабинета "Борисов 2" заем и какво става с дефицита на държавата, лидерът на ГЕРБ се ядоса:

"Ако ще проверяват дълга - трябва да започнат от петия, шестия, седмия конгрес на БКП. Да проверят какви дългове са натрупали те!"

Попитан дали би се явил на дебат срещу лидерката на БСП Корнелия Нинова, срещу която ще е пряко в кампанията в 25-и МИР в столицата, Борисов заяви, че "не иска да прави сеир" за хората, а и с жени трудно се надговарял. Той изрази недоволство от начина, по който се организират дебатите в телевизионните студиа, взимайки пример от сутринта, когато финансистът от ГЕРБ Владислав Горанов се изправи срещу икономиста от БСП Драгомир Стойнев.

"Не може финансов и енергиен министър да се питат за престъпността и външната политика", мотивира се лидерът на ГЕРБ.

Той каза с усмивка, че с жени трудно се надговаря, но каза, че ако екипите на БСП и ГЕРБ се съберат на неутрална територия и там са медиите, може да се направи дебат тема по тема. И от ГЕРБ, разбира се, всички щели да са там.

"Цените на българското строителство на магистрали, пречиствателни станции са най-ниски. Цените на санирането вече са толкова ниски, че не могат да санират", каза Борисов за обвиненията на БСП, че санираното се прави с некачествени материали и на високи цени.

Лидерът на ГЕРБ отхвърли и твърденията на опонентите си, че само големи компании печелели обществени поръчки, защото, по думите му, делът на малките и средни предприятия бил много по-голям. Големи фирми печелели само поръчки са наистина големи проекти, но и тогава се работело с подизпълнители.