Ще съдя Националната агенция по приходите, обяви в ефира на Нова тв бившият служебен здравен министър д-р Мирослав Ненков.

НАП направила подробна проверка за последните 5 години, за което той похарчил пари, за да вади документи и да докаже, че няма разминаване между доходите му и начина му на живот. 

Проверката не установила несъотвествия. 

“Мой източник твърди, че мобилен екип на НАП ме е видял. Този мобилен екип така се е развълнувал, че някакъв смотан доктор може да кара скъпа кола от 1998 година, че решили, че трябва да бъде проверен. Аз имам претенции към това, че НАП ме провери. Аз имам претенции за това, че тази проверка ме вкара в разходи, които нямам нужда да правя”, обясни бившият член на кабинета "Близнашки".

Става дума за неколкостотин лева, загубено време и нерви, но и доброто му име и третирането му като несъвестен данъкоплатец. Той отбеляза, че НАП би трябвало да изисква тези данни по служебен път.

“Аз работя в държавна болница, заплатата ми влиза в карта, всичките ми доходи са светли. Аз нямам 16 имота, майка ми не притежава верига бензиностанции, тъща ми няма три хотела на морето”, коментира той. "Всяка година попълвам данъчни декларации, в които подробно описвам какви са приходите ми. За какво са тези данъчни декларации, след като никой не си е направил труда да ги провери."

В момента бившият министър работи като анестезиолог във ВМА и води хумористично предаване по Дарик радио.