Григор Димитров започна победно в турнира от АТП 500 в Ротердам - 6:7 (4), 6:2, 6:4 над Миша Зверев (Германия). Макар и трудно, първата ни ракета продължи победната си серия. 

Наложи се да прави обрат срещу по-големия брат Зверев, който бе сред сензациите в Откритото първенство на Австралия - там елиминира Анди Мъри.

Димитров започна да играе в Холандия броени дни след триумфа в София. Вчера той и французинът Лука Пуи отпаднаха на двойки - 5:7, 1:6, срещу Иван Додиг (Хърватия) и Марсел Граноейрс (Испания).

Както и в столицата ни, първият двубой на сингъл на Гришо започна със сет в полза на неговия съперник. В първата част пробиви нямаше, като Зверев печелеше подаванията си по-трудно. При 3:2 българинът пропиля отличен шанс за брейк, но и руснакът с германски паспорт се измъкна благодарение на сервиса си.

Така се стигна до тайбрек, в който Миша дръпна с 5:1 и в крайна сметка спечели със 7:4.

Във втория сет Григор направи първия пробив в мача - за 3:2. До края той направо отнесе Зверев. Работеше сервисът му, както и ретура, когато подаването идваше от другата страна на корта. Първата ни ракета спечели 4 поредни гейма и изравни резултата с 6:2.

Третият сет имаше сходно развитие като втория. Особено до 3:2 с помощта на пробив за Димитров. Последва обаче рибрейк за 3:3 и нов - от страна на Гришо, за 4:3. До края и двамата тенисисти си вземаха сервисите. В последния гейм Григор изтърва първия мачбол, но при втория майсторски приключи срещата - 6:4 и 2:1.

Във втория кръг първата ни ракета излиза срещу добър свой познайник - узбека Денис Истомин, когото елиминира с 3:1 сета в Мелбърн през януари. Срещата е в четвъртък.