"ГЕРБ не направи нито едно дясно нещо."

Това заяви лидерът на дясното обединение "Нова република" Радан Кънев в ефира на бТВ, след като разказа как гражданин от Стара Загора му е задал въпрос за десните политики на ГЕРБ още в края на 2014 г. и той не е могъл да му отговори.

По думите на Кънев БСП винаги е била и продължава да е най-голямата опасност за страната заради икономическата си и външната си политика. Проблем обаче имало и с ГЕРБ и той, че управлявават по подобен на БСП начин и с това връщат пак социалистите на власт. 

На въпрос по-свободен ли се чувства извън Реформаторския блок, Кънев обяви, че сега позициите са още по-голяма отговорност. 

"Много по-отговорно е сега, имаме причина, основание и задължение да представим истинска дясна алтернатива на ГЕРБ. С Кунева и Лукарски това не можеше да се случи. Видя се ясно през тези години кой преговаряше за принципи с ГЕРБ и кой за министерския си пост", заяви Кънев.

Попитан защо "Нова република" и "Да, България" на Христо Иванов отиват поотделно на избори, Кънев препрати въпроса към Иванов. Това беше повторено, но все пак на настоятелните въпроси на водещия лидерът на "Нова република" подчерта, че в момента има две партии, които претендират за политическа девственост и залагат на обещания да унищожат корупцията - "Да, България" и партията на Веселин Марешки. Лидерът на "Нова република" заяви, че политиците в дясното обединение са с биография, с която се гордеят, преговаряли са за принципите си и знаят какво е да се оттелиш от позиции във властта в името на тези принципи. 

Кънев припомни, че "Нова република" е предложила пакт срещу корупцията на всички политически сили, но никой не е откликнал, но този договор ще бъде предложен за подпис на гражданите.