Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Побоите над близки роднини в Русия окончателно преминаха от криминални престъпления към административни правонарушения.

Това стана днес, след като президентът Владимир Путин подписа закона, декриминализиращ семейните побои, предаде ТАСС.

Все пак има една подробност - че това важи тогава, когато деянието е извършено за първи път.

На 27 януари Думата прие на трето окончателнто четене закона за декриминализиране на побои над членове на семейството и други близки.

Темата предизвика голям обществен резонанс. Щефът на Думата Вячеслав Володин заяви, че при определянето на позицията си по законопроекта депутатите се ръководели от грижата за създаването и съхраняването на здрави семейства, както и от социологическите допитвания, според които мнозинството от руснаците подкрепят мекото отношение към подобни конфликти.

А властите в Москва забраниха провеждането на 28 януари на протестна демонстрация на противници на закона.

Според скорошна анкета на Общоруския център за изследване на общественото мнение (ВЦИОМ) повечето руснаци осъждат физическото насилие, но подкрепят инициативата за смекчаването на наказанието за първи нанесен побой над близък. Така се изказали 59 на сто от анкетираните.

Коментари

Тема

А ние сме седнали да се делим и караме на тема тая скапана страна.
 's picture

Krasimir Kabakciev

А ако рускиня набие съпруга си?

А ако съпругата на Путин го набие?
 's picture

Mark Watson

Ето това е конерватизъм

днес бой на жената, утре задължително черкуване а другиден – крепостно право.

Абе хора...

в желанието си да кажете нещо срещу Русия съвсем се побъркахте... Нямате ли някой юрист за консултации? Знаете ли как е у нас? Криминализиране за домашно насилие - това са глупости. И в техния и в нашия НК е криминализирана телесната повреда. Която се доказва по съответния ред. Явно са приели някаква глупост и сега я оправят.

Съдейки

по начина по който някакви хора коментират нещо, което изобщо не разбират... явно всичките усилия по видиотяване на населението имат резултат.
 's picture

Милен

Това е точно обратното на консерватизъм

Фразата "семейни ценности" се попревърна в клише напоследък, но тя всъщност има много сериозно съдържание. Съдържание, изпразнено през комунизма! И е нелепо консерватизмът да се определя като това на снимката. Да държиш на семесйтвото си означава НИКОГА да не допускаш такива грозни сцени. Дори и да ти коства нерви, дори да се налага да преглътнеш нещо, което не ти харесва у половинката ти. Примерите са и в двете посоки - както една по-интелигентна жена трябва да си дава сметка кой кой е в едно семейство, така и мъжът трябва да знае, че като повиши глас всъщност крещи собственият си провал (за престъпления като побой няма да коментирам)... Напротив, точно либералните фри-лавъри са проблем и често ги избива на агресия и убийства, защото за тях семейството не е ценност и отговорност, а някакъв аксесоар - днес си така, утре иначе, свобода братче. Но емоцийките си пъплят отдолу и в един момент влизаш в новините...
 's picture

Mark Watson

а кое е конерватизъм?

Путин, Ерголем, Тръмп ще ни веселят с неоконсервативни смешки. Ще на губят времето и ще ни струва пари. Много народ обаче ще пробва с консервативни преструвки и претенции. Модно е. Както преди години мнозина се опитваха да станат християни и си кълческа пръстите в кръстен знак. Винаги съм разправял че либерализма е начин на мислене, консерватизма е интерес. либералите създават напредъка и добрия стандарт. Конерваторите се възползват от напредъка и унищожават добрия стандарт. също както неолибералите. Те в същност са еднакви. Но това е друга бира. да видим либералите и консервите в сцената с педала. Педерастията я е имало винаги. либералите казват да има педали и понеже педи сме ги избивали сега ще им дадем права (юридически). консервата казва нема педали докато ги замиташе под килима. Защо трябва да бием жените. Не е ли по добре да ги горим на клада?
 's picture

d-r Petroff

Мой приятел си докара жена от Русия преди 30 години.

Тя беше на 17 и му казваше: Не ме биеш,значи не ме обичаш. Сега Путин узакони любовта.
 's picture

Petyo9

Терорът

няколко века вече не е напускал руското общество. И особено акутната му фаза в продължение на последното столетие. Терорът е вплетен в тъканта на руското общество, терорът е загнезден в мозъчните гънки на руснаците, той е обичайно повтарящо се действие, той е вътрешна необходимост за руснаците. Какво се чудите на Путин?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.